Svet arhiva vesti 19.03.2017

Curenje gasa krivo za eksploziju, jedan mrtav, sedmoro povređeno

Večernje novosti 19.03.2017
Predsednik opštine Sen Žil u Briselu, Šarl Pike izjavio je da je eksploziju u toj četvrti verovatno izazvalo curenje gasa. Predsednik opštine Sen Žil u Briselu, Šarl Pike izjavio je danas da je eksploziju u toj četvrti verovatno izazvalo curenje… »

SAD: Raspisan konkurs za idejno rešenje zida s Meksikom

Večernje novosti 19.03.2017
Američko ministarstvo za nacionalnu bezbednost raspisalo je konkurs za idejno rešenje zida s Meksikom, navodeći kako bi bilo idealno da je visok devet metara, a deo okrenut prema SAD za "oko ugodan" Američko ministarstvo za nacionalnu bezbednost… »

Šta će desiti u Britaniji kada umre kraljica?

RTV 19.03.2017
LONDON - Kako se približava 91. rođendan engleske kraljice Elizabete Druge, mediji sve više spekulišu o tome šta će se u Britaniji desiti nakon njene smrti, navodeći da će tada biti aktiviran "tajni plan" koji će trajati devet dana, odnosno do… »

Odlazak rokenrol legende: Čak Beri preminuo u 90. godini

Blic 19.03.2017
Legenda rokenrola Čak Beri preminuo je danas u svojoj kući u okrugu Sent Čarls u Misuriju u 90. godini, preneli su svetski mediji. Policija okruga Sent Čarls objavila je na zvaničnoj Fejsbuk stranici da su oko 12.40 sati po lokalnom vremenu… »

Napadač u Parizu od ranije poznat policiji

Novi magazin 19.03.2017
Napadač koga su bezbednosne snage juče ubile na aerodromu Orli pošto je napao vojnika vikao da želi da umre u ime Alaha imao je kriminalni dosije i od ranije je bio poznat francuskim obaveštajnim službama. Muškarac je identifikovan kao 39-godišnji… »

Žestoki sukobi u Damasku, pobunjenici napali kroz tunele

RTS 19.03.2017
Žestoki sukobi izbili su u sirijskoj prestonici nakon što su pobunjenici tokom noći kroz tunele ušli u delove grada koje pod kontrolom drži sirijska vlada. Iznenada su provalili bezbednosni pojas kojim se vlada u Damasku zaštitila od opozicionih… »

Šulc izabran za lidera Socijaldemokratske partije

B92 19.03.2017
Berlin -- Socijaldemokratska partija je izabrala jednoglasno Martina Šulca za lidera Socijaldemokratske partije na današnjem partijskom kongresu. Šulc je na taj način i formalno postao protivkandidat nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na predstojećim… »

Stardžon ublažila stav o terminu referenduma

Dnevnik 19.03.2017
LONDON: Škotska premijerka Nikol Stardžon ublažila je danas svoj stav o mogućem terminu održavanja drugog referenduma o nezavisnosti, nakon što je britanska premijerka Tereza Mej odbila. njen poziv da se glasanje održi pre nego što Velika… »

Turska pozvala nemačkog ambasadora zbog protesta u Frankfurt

Politika 19.03.2017
ANKARA - Turska je pozvala nemačkog ambasadora u toj zemlji u Ministarstvo spoljnih poslova, kako bi izrazila ljutnju zbog protesta u Frankfurtu, na kome su demonstranti mahali zabranjenim obeležjima kurdskih ekstremista, izjavio je danas portparol… »

„Republika”: Islamisti se vraćaju u Evropu preko Balkana

Politika 19.03.2017
RIM – Gubitak teritorije sa kojim se suočava Islamska država vraća borce iz inostranstva koji su se ratovali za nju natrag u Evropu i sve je više signala koji ukazuju da se ostaci snaga islamista kreću preko Balkana, piše rimska „Republika”… »