Svet arhiva vesti 19.03.2017

Do svemira i nazad o istom trošku (video)

Mondo 19.03.2017
Svemirska kapsula američke kompanije Spejs Eks vratila se danas na Zemlju sa rezultatima eksperimenata i upotrebljenom opremom. Recovery teams en route to Dragon. pic.twitter.com/5aiGcX0vS2— SpaceX (@SpaceX) March 19, 2017 Kapsula Dragon uspešno je… »

Sirija: Sirijac ubijen u izraelskom vazdušnom udaru

Blic 19.03.2017
Jedan Sirijac poginuo je danas u području Kuneitre na Golanskoj visiji, kada je izraelski borbeni avion otvorio vatru na automobil koji je vozio, prenose izraelski mediji izveštaje Sirijskog centra za ljudska prava. Sirijske novinske agencije bliske… »

Španski unionisti protestovali protiv separatista

RTS 19.03.2017
Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Barseloni da bi protestovali zbog plana regionalne vlade da održi referendum o nezavisnosti Katalonije od Španije. Demonstranti su nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Zaustavite državni udar"… »

VIDEO: Merkelova merkala Trampovu ćerku!

Vesti online 19.03.2017
Iako nema službenu titulu ili poziciju unutar predsedničke administracije svog oca, Ivanka Tramp redovno se pojavljuje na službenim sastancima. Merkel: Why is a Handbag Designer at this Meeting? pic.twitter.com/ty2dIRcTSC — Fiona Adorno… »

HIV-om ugroženo stotine hiljada dece u Africi

Politika 19.03.2017
AFRIKA - Oko 400.000 dece mlađe od 15 godina nosioci su HIV virusa u zapadnoj i centralnoj Africi, ali ne primaju antiretrovirusnu (ARV) terapiju zbog izostanka testiranja i stigme koja prati tu bolest, objavio je UNICEF, upozoravajući da bi desetine… »

Trampov hladan tuš za merkelovu: Nemačka nam duguje ogroman novac! Junker uplašen: Preti nam rat sa Amerikom

Blic 19.03.2017
"Nemačka duguje ogromne svote novca NATO i Sjedinjenim Državama koji joj osiguravaju moćnu i skupu odbranu", poručio je u subotu na Tviteru američki predsednik Donald Tramp, dan nakon susreta s Angelom Merkel. Američki predsednik u dve poruke piše… »

Junker: U Evropi svi jedu šta ima na stolu ili ni ne sedaju

Blic 18.03.2017
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da nije zabrinut da bi i druge zemlje članice EU mogle da napuste blok nakon Britanije jer će ih Bregzit "uveriti da to nije dobra opcija", ističući da u Evropi "svi jedu ono što je na… »

Bugarska spremna da zaštiti granicu sa Turskom

Večernje novosti 18.03.2017
Bugarska je saopštila da je spremna da pojača patrole i završi ogradu duž jugoistočne granice sa Turskom u pokušaju da zadrži eventualni novi priliv migranata. Bugarska je danas saopštila da je spremna da pojača patrole i završi ogradu duž… »

Francuska: Podignuta optužnica protiv dvojice tinejdžera

Blic 19.03.2017
U Francuskoj je danas podignuta optužnica protiv 16-godišnjaka koji je pre dva dana otvorio vatru u svojoj školi u Grasu na jugu Francuske lakše ranivši direktora škole i četiri učenika, a optužen je i njegov 17-godišnji saučesnik. Teško… »

Front: DPS stoji iza paljenja vozila poslanika u Crnoj Gori

Blic 18.03.2017
Opozicioni Demokratski front (DF) optužio je danas vladajuću Demokratsku partiju socijalista (DPS) da stoji iza paljenja automobila poslanika tog saveza u petak uveče u Nikšiću. "Paljenje automobila koji koristi šef poslaničkog kluba DF Milutin… »