Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Jubilarna 150. Sezona: Dušan Kovačević se vraća u Narodno pozorište!

Kurir 15.06.2017
Okosnica repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu u jubilarnoj 150. sezoni, 2018/2019, biće domaći dramski tekstovi, a već sam početak označiće povratak Dušana Kovačevića u nacionalni teatar. Vršilac dužnosti direktora Drame NP Željko Hubač… »

(Foto) bio je najlepši jugosloven: Kada se pomene Brankin muž, nastaje muk!

Kurir 15.06.2017
Bekim Fehmiju je umro na današnji dan pre sedam godina. Vest da je glumac 15.juna 2010. izvršio samoubistvo u svom stanu u Beogradu dočekana je sa velikom tugom. Beli Bora Perjar iz "Skupljača perja" se ne zaboravlja. Glumio je sjajno, voleo je jako… »

Izložba “Rock momenti” u galeriji „Stara Kapetanija“

Studio B 15.06.2017
Pedeset koncertnih rok fotografija velikog formata nastalih u protekle dve godine sadržaj su izložbe kojom Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković proslavljaju deset godina svoje zajedničke izlagačke aktivnosti. Na izložbi će se naći… »

Bliži se Festival na Paliću: Prava podrška izostaje

B92 15.06.2017
Dvadeset i četvrto izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 15. do 21. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, najavili su danas organizatori. Publiku očekuje i ove godine veliki broj relevantnih evropskih naslova… »

(Foto) slavna glumica odustaje od glume: Rešila da se posveti privatnom biznisu

Kurir 15.06.2017
Gvinet Paltrou razmišlja da prestane da se bavi glumom i potpuno se posveti svojoj kompaniji. "Biznis brzo raste, imamo puno posla i jako je uzbudljivo. Ne znam hoću li i dalje glumiti", rekla je Oskarovka. Glumica redovno na društvenim mrežama… »

Novi zakon za staru ćirilicu

Politika 15.06.2017
Radna grupa Ministarstvo kulture traži izmene i dopune Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma. Radna grupa Ministarstva kulture predložila je da se prvi član Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma uskladi sa članom 10. Ustava Republike… »

Iznad Los Anđelesa će sijati Betmenov znak

B92 15.06.2017
Iznad Los Anđelesa će zasjati Betmenov znak, u čast pokojnog Adama Vesta, prvog Betmena koji se iz stripa preselio na male ekrane. "Bet-signal" obasjaće nebo iznad Gradske većnice Los Anđelesa. Adam Vest umro je u 89. godini posle kratke borbe s… »

Prva revija mlade kreatorke: Anja Krunić oduševila publiku u SKC-u

Kurir 15.06.2017
Mlada, 20-godišnja kreatorka Anja Krunić sinoć je održala svoju prvu reviju! Revija je održana u Studentskom kulturnom centru u Beogradu u okviru "Bafe iventa". Anja je zajedno sa drugim studentima Fakulteta za umetnost i dizajn, na kome završava… »

Izabrana Betina fotografija godine

N1 Info 15.06.2017
Pobednik 14. konkursa za Betinu fotografiju godine je fotoreporter AFP-a Robert Atanasovski za fotografiju "Šarena revolucija". Na izložbi koja je večeras otvorena u Dorćol platzu u Beogradu izloženo je 45 radova, od ukupnom prispelih 300 radova -… »

Širi se priča o Milunki Savić

Vesti online 15.06.2017
U Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu, kod Ciriha, nedavno je monodramu "Milunka" izvela Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. - Predstavom "Milunka" vratili smo se u istoriju, i u teška vremena kako za Srbiju tako… »