Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Kako je Kalifornija zavladala svetom

B92 15.06.2017
U Londonu je nedavno otvorena izložba dizajnerskih rešenja poteklih iz Kalifornije koja su uspela da promene svet. Izložba pod nazivom "Kalifornija: Dizajniranje slobode" (California: Designing Freedom) otvorena je u Muzeju dizajna u Londonu, a glavni… »

Najpoznatije lezbijke se razvode: Porša planira da uzme 180.000.000 dolara od Elen!

Kurir 15.06.2017
Elen Didženeres i njena dugogodišnja partnerka i žena razvode se posle 9 godina braka. (FOTO I VIDEO) KAKO MI STOJE OVE GAĆE? Hajdi podigla haljinu i pokazala doni veš kod Elen u emisiji Postoje mnogobrojni razlozi koji su udaljili ove partnerke, a… »

(Foto) druženje sa poznatima na 12. Fotosofiji: Oprobali su se u ulozi hemičara i zavodnica, a evo kako je ispalo...

Kurir 15.06.2017
Glumci, sportisti i tv-voditelji iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine pozirali su u utorak 13. juna polaznicima Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju koji se već dvanaest godina održava pod vođstvom fotografa Damira Hoyke… »

Betina fotografija godine

Studio B 15.06.2017
U Dobračinoj ulici u Beogradu otvorena je izložba koja prikazuje najuspelije radove sa četrnaestog konkursa Betina fotografija godine.Poziv je bio otvoren za profesionalne fotoreportere s fotografijama snimljenim na tlu jugoistočne Evrope u periodu od… »

Marina "odletela" sa čela Bisera

Vesti online 15.06.2017
Od poletarca i čeda Kulturno-umetničkog društva Biseri, Marina Nikodijević je narasla do izvanredne predsednice, a na toj poziciji je visoko i daleko poletela. Upravo zbog tog visoko i daleko, jer je po profesiji stjuardesa, Marina je odlučila da… »

Negujmo srpski jezik: Ršumović dva dana u ambasadi

Vesti online 15.06.2017
Ambasada Republike Srbije u Bernu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, inicirala sprovođenje akcije Negujmo srpski jezik. Prvi događaj u okviru ove akcije biće… »

(Foto) džej Lo pokazala baš sve: Ima 47 godina, a ispod haljine ne nosi veš!

Kurir 15.06.2017
Pevačica i glumica Dženifer Lopez izabrala je za snimanje spota haljinu sa providnim detaljima, ispod koje nije nosila ništa. Džej Lo je snimila pesmu "Ni Tu Ni Yo" koju smo nedavno imali priliku da čujemo, a sada je rešila i da je ekranizuje… »

Takovski grm čeka dvorac

Večernje novosti 15.06.2017
Tragom namere da se obnovi nekadašnji letnjikovac dinastije Obrenović. Od kompleksa ostala samo ruina pomoćne zgrade. OD dvorca Obrenovića u istorijskom Takovu, čiju rekonstrukciju je nedavno u Gornjem Milanovcu najavio predsednik Srbije Aleksandar… »

Makbet u jednom licu na Šekspir festu u Čortanovcima

Dnevnik 15.06.2017
I ove godine u vili “Stanković” u Čortanovcima biće održan Šekspir festival, koji je pre nekoliko godina inicirao reditelj Nikita Milivojević. Šekspir fest, rečeno skraćeno, imaće skraćen i program, zbog izostanka šire podrške insistucija… »

Ansambl Srbija u Dortmundu: Zaigrali, pa nošnje zamenili dresovima

Vesti online 15.06.2017
Fudbalski klub Borusija već petu godinu organizuje jedinstveni festival Naša lopta povezuje svet, na kojem učestvuju i udruženja stranaca i koji je iz godine u godinu sve masovniji. Tako je bilo i nedavno u okviru kompleksa najlepšeg stadiona… »