Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Goran Bregović gost na izvođenju baleta "Kraljica Margo" u Narodnom pozorištu

Blic 15.06.2017
Balet na muziku Gorana Bregovića "Kraljica Margo" u koreografiji i režiji Krunislava Simića biće izveden u petak, 16. juna na Velikoj sceni (19.30) pod dirigentskom upravom Vesne Šouc. "Gost na ovom izvođenju povodom 12 godina od svetske premijere… »

Danska kraljica proglasila bubnjara grupe Metallica za viteza

Press 15.06.2017
Danska kraljica Margareta proglasila je vitezom bubnjara grupe Metallica Larsa Ulriha (53). Foto:B92.net Ulrih, koji je rođen u Danskoj, a u Ameriku se preselio kad mu je bilo 17 godina, proglašen je članom viteškog reda Danebroga zbog doprinosa… »

Sudije u kumovskim odnosima, ali nema sukoba interesa

Radio 021 15.06.2017
Sudija Apelacionog suda Snježana Leković tražila je da bude izuzeta iz predmeta u kojem učestvuje i njen kum kako bi se izbegla mogućnost donošenja pristrasne odluke, ali je sud odbio njen zahtev, smatrajući da nema osnova. Naime, u jednom predmetu… »

Lordan Zafranović na otvaranju festivala "Krokodil"

Blic 15.06.2017
Književni festival Krokodil, uprkos odsustvu podrške Ministarstva kulture i Grada Beograda, predstaviće od 16. do 18. juna neke od najznačajnijih pisaca različitih generacija iz regiona, a pod sloganom "Pripitomiti tamu" posvetiće se i aktuelnim… »

Zvezda serije Dadilja progovorila o jezivom iskustvu: Zbog silovanja sam dobila rak!

Kurir 15.06.2017
Glumica Fran Drešer, najpoznatija po ulozi u sitkom "Dadilja", progovorila je o traumatičnom događaju iz svoje prošlosti kada je napadnuta i silovana u svom domu. Dren danas ima 59 godina, i kaže da misli da je silovanje povezano sa rakom grlića… »

Aleksandar Palavestra: Herbarijum kurioziteta

Arte 15.06.2017
U ponedeljak, 19. juna u 19 časova u Galeriji Grafički kolektiv otvara se izložba "Herbarijum kurioziteta", likovnog umetnika i arheologa Aleksandra Palavestre. Crteže, beleške i komentare, predstavljene pojedinačno, ili češće kolažirane i… »

Bernhard Hetzenauer: Lica Atine

Arte 15.06.2017
Godišnji izložbeni program nastavljamo posebnom dokumentarno-umetničkom izložbom austrijskog kustosa, multimedijalnog umetnika i režisera Bernharda Hetzenauera pod nazivom Lica Atine, a koju otvaramo u ponedeljak 19. juna od 20 časova. U pitanju je… »

Muzej u srcu grada

Arte 15.06.2017
Programi manifestacije su namenjeni svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoji se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Program ove godine počinjemo u subotu… »

Isidora otkrila zašto nosi šešire (FOTO)

Alo 15.06.2017
Prva asocijacija na književnicu Isidoru Bjelicu je šešir. Od kako znamo za nju, ona ne skida šešire sa svoje glave. Ima razne modele, različitih veličina i boja i stalno ih obnavlja. Toliko divnih dusa u zivotu sretnemo i dodirnemo da imamo puno… »

Bregina sam ćerka, ali sam normalan lik: Ja i u Parizu jedem burek i pasulj!

Kurir 15.06.2017
Talentovana Ema Bregović je oduvek okružena umetnošću, pa ne čudi što joj je ona postala životni poziv. Ćerka muzičara Gorana Bregovića rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a od prošle nedelje njeni radovi se mogu videti… »