Kultura arhiva vesti 15.06.2017

U Novom Sadu održan Susret studenata gitare iz regiona

Dnevnik 15.06.2017
Sjajni koncertni nastupi i upečatljivi izvođački dometi mladih solista dominantno su obeležili program ovogodišnjeg, prvog po redu Susreta studenata gitare muzičkih akademija i fakulteta muzičke umetnosti iz regiona, koji je u organizaciji… »

Filmski vodič od 15. do 21. juna

Danas 15.06.2017
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. U bioskopu “Dragan Gaga Nikolić” u UK Parobord publika može utorkom, četvrtkom i subotom pogledati… »

Izložba Jovane Banjanac u Galeriji "Zvono"

Blic 15.06.2017
Druga samostalna izložba Jovane Banjanac u Galeriji "Zvono", pod nazivom REPETITON, biće otvorena 16. juna u 20h. Na izložbi će umetnica predstaviti seriju slika monumentalnih formata rađenih kombinovanom tehnikom (štampa, akrilik, ulje). Originalne… »

Pesnički svet Selimira Radulovića

Politika 15.06.2017
Novi Sad – U veliku kolekciju knjiga „Odgovori” novinara Miloša Jevtića stigao je još jedan naslov, 214. po redu. „Očevo lice knjige”, u izdanju Čigoje, sadrži razgovore autora sa književnikom Selimirom Radulovićem iz Novog Sada, koji… »

Dimitrisu Papajoanou nagrada „Jovan Ćirilov”

Politika 15.06.2017
Dimitrisu Papajoanou, grčkom vizuelnom umetniku, reditelju i koreografu pripala je, po odluci žirija, nagrada „Jovan Ćirilov – za korak dalje”, za nastup na 14. Beogradskom festivalu igre. Reč je o komadu „Nigde”, koji je izvela holandska… »

Omaž Veljku Petroviću

Večernje novosti 15.06.2017
Biblioteka SANU obeležila svoj dan i 175 godina postojanja. Kostić: Sećanje na ljude koji su nas obogaćivali. BIBLIOTEKA Srpske akademije nauka i umetnosti obeležila je u sredu 175 godina rada skupom posvećenom srpskom piscu i akademiku Veljku… »

Smokiju život visi o koncu

Alo 15.06.2017
Srpski glumac Ljubiša Samardžić i dalje u teškom stanju. Zdravstveno stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih napora lekara Kliničkog centra Srbije, gde je legendarni Smoki već gotovo mesec dana na bolničkom… »

„Novosti” saznaju Legendarnom Smokiju život visi o koncu

Večernje novosti 14.06.2017
Srpski glumac Ljubiša Samardžić i dalje u teškom stanju, u Klinici za hematologiju KCS Samardžić je i dalje pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom. ZDRAVSTVENO stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih… »

Koncert filharmonije na otvorenom Zubin Mehta za kraj spektakla

Večernje novosti 14.06.2017
Maestro Zubin Mehta, jedan od najvećih dirigenata današnjice, specijalni je gost prvog besplatnog koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, u nedelju 25. juna. MAESTRO Zubin Mehta, jedan od najvećih dirigenata današnjice, specijalni je gost prvog… »

Međunarodni festival harfe

Danas 14.06.2017
Međunarodni festival harfe, u organizaciji Udruženja harfista i prijatelja harfe Srbije, održava se od 15. do 20. juna pod sloganom Visoka Moda - Harfa (Le Haute couture - La Harpe). U koncertnim dvoranama - Ruski dom, Svečana sala Matice iseljenika i… »