Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Tri pariske izložbe

Danas 15.06.2017
U Parizu uvek ima toliko kulturnih događanja da je teško napraviti izbor, pogotovo ako imate malo vremena na raspolaganju. Ovaj put sam se odlučila za tri izuzetne izložbe od kojih su dve u prelepom zdanju Gran Pale. Jedna od njih je organizovana… »

Galerija se privremeno seli u Oficirski dom, prva izložba krajem juna

Južne vesti 15.06.2017
Umetnička dela će do kraja ove godine biti izlagana u Oficirskom domu, a ovo je privremeno rešenje, jer je Galerija “Srbija” zbog restitucije morala da bude iseljena. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će Grad kupiti novi i… »

Večeras se otvara letnji bioskop ispred FDU

Danas 15.06.2017
Na renoviranom platou Fakulteta dramskih umetnosti (Bulevar umetnosti 20) u Novom Beogradu večeras od 20.30 otvara se letnji bioskop. Tokom leta kako najavljuju organizatori, u novom bioskopu na otvorenom, biće organizovane besplatne filmske projekcije… »

Goran Jevtić: "Kralj Ibi" sada liči na "Pobesnelog Maksa"

B92 15.06.2017
U okviru festivala "Dev9t" u Staroj ciglani izvodi se predstava "Kralj Ibi" u postavci glumca Gorana Jevtića, koji veruje da je, posle "Ibija" kojeg smo ovde gledali pre 30 godina, uspeo da napravi uzbudljivu predstavu koja je ogledalo ovog vremena… »

(Video) Najjača fora iz filma Lepa sela lepo gore: Sigurno je niste provalili, a videli ste je 100 puta!

Kurir 15.06.2017
Prva godišnjica bez Milorada Mandića Mande prilika je da se, između ostalog, prisetimo i jedne legendarne scene iz filma "Lepa sela lepo gore", za koju mnogi ni ne znaju da je, zapravo, sjajna interna šala glumaca, na briljantan način prenešena na… »

(Foto) kao holivudske zvezde: Miloš Biković sa devojkom privukao ogromnu pažnju na crvenom tepihu

Kurir 15.06.2017
Miloš Biković i njegova devojka Aglaja Tarasova blistali su na crvenom tepihu na najvećem ruskom filmskom festivalu. Festival Kinotavr održava se u Sočiju, a Biković je otputovao u društvu svoje devojke, ruske glumice koja je zasenila sve kada se… »

Majka hrabrost i ljudska zla: Povratak Bertolta Brehta

Nedeljnik 15.06.2017
Zbog toga što je gledaocu omogućio zadovoljstvo oslobađanja od lažne očiglednosti koju skriva raspored mesta, Bertolt Breht je otvorio radikalno novo polje pozorišne reprezentacije - u pogledu forme i u pogledu svrhe. Taj veliki potres je u… »

Replika Partenona napravljena od knjiga na mestu gde su nacisti palili knjige

Blic 15.06.2017
"Partnenon od knjiga" argentinske umetnice Marte Minuhin je glavna atrakcija ovogodišnje Dokumente (Documenta), kultne smotre savremene umetnosti koja se održava svake pete godine u univerzitetskom gradu Kaselu u Nemačkoj. Iako u mnogome podseća na… »

Povratak grupe The Killers: Poslušajte novu pesmu "The Man"

B92 15.06.2017
Nakon premijere na PLAY radiju – predstavjamo novi singl benda The Killers pod nazivom "The Man"! Singl "The Man" najavljuje peti po redu, dugo očekivani studijski album, čija se objava uskoro očekuje. Novi album nasleđuje veoma uspešno… »

Ristovski bez komentara na to što je dobio novac od komisije na čijem čelu je bio njegov kum

Blic 15.06.2017
Lazar Ristovski nije želeo danas da komentariše navode iz našeg teksta objavljenog u utorak u dodatku "POP & Kultura" u kom se otkriva da je na čelu komisije Filmskog centra Srbije, koja je dodelila 40 miliona njegovom filmu "Čarape kralja Petra"… »