Arhiva vesti 03.08.2017

50 puta jača od heroina: Fentanil ubija Britance

B92 03.08.2017
London -- “Skaj njuz” je na Tviteru objavio uznemirujući snimak koji upozorava na smrtonosnu drogu fentanil u Velikoj Britaniji. Snimak prikazuje devojčicu, koja ima dve ili tri godine, kako bespomoćno pokušava da probudi majku, koja je pala u… »

LSV: Istrajati u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Danas 03.08.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na… »

BBC: "Homofobija u Srbiji"

Vesti online 03.08.2017
BBC objavio video "Homofobija u Srbiji" o tome da li su se u Srbiji izmenili homofobični stavovi od kada je za premijera izabrana Ana Brnabić. U kratkom video prilogu govori Goran Miletić jedan od organizatora Prajda u Beogradu, koji kaže da u Srbiji… »

Veritas: Srbi sve obespravljeniji, a međunarodna zajednica ćuti

Blic 03.08.2017
Dokumentaciono-informacioni centar "Veritas" povodom 22 godine od hrvatske akcije "Oluja" ocenjuje da je srpska zajednica u Hrvatskoj postala još minornija, obespravljenija i napadanija, a da na sve to međunarodna zajednica ćuti. "Međunarodna… »

Mineapolis: Eksplozija i urušavanje škole, dvoje poginulih

Večernje novosti 03.08.2017
Pronađeno je i telo druge osobe koja je nastradala u eksploziji koja se dogodila u osnovnoj školi "Minehaha akademi" u tom gradu, posle koje se deo zgrade urušio. MINEAPOLIS - Pronađeno je i telo druge osobe koja je nastradala u eksploziji koja se… »

Pametni prtljag – od punjenja telefona do GPS-a

PC Press 03.08.2017
U predvorijima aerodroma i na terminalima umesto skromnog kofera počeo je da se pojavljuje „pametni prtljag“, opremljen digitalnom tehnologijom. Raspon funkcija je veliki – od mogućnosti punjenja mobilnog telefona do GPS sistema. Na primer… »

VOICE: Životinje truju bojnim otrovima

Novi magazin 03.08.2017
Među najčešće korišćenim otrovima za trovanje životinja u Srbiji nalaze se i nekadašnji bojni otrovi opasni za ljude, a najčešće je to karbofuran, čija je upotreba zabranjena 2014. godine, objavio je Vojvođanski istraživačko analitički… »

Video: Avion prinudno sletio na plažu, dvoje mrtvih

Al Jazeera 03.08.2017
Na plaži u mjestu Caparica, približno 30 kilometara južno od glavnog grada Portugala, bilo je na stotine kupača. YouTube/Isabel Laurent Dvije osobe su poginule kada je mali avion prinudno sletio na prepunu plažu u blizini portugalske prijestolnice… »

Da mališani lakše podnesu vrućinu: Blic fondacija i "Beko" poklonili klima uređaj dečjem odeljenju Neurohirurgije KCS

Blic 03.08.2017
Sestra Enisa je zamolila, a „Blic fondacija“ ispunila – Dečje odeljenje Neurohirurgije KCS dobilo je juče novu klimu. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom „Beko“, novi uređaj stigao je na Dečje odeljenje na kome se mahom leče mališani koji… »

Obradović Vučiću: Vreme je za pravi dijalog – na RTS uživo

B92 03.08.2017
Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović ocenio je da inicijativa Aleksandra Vučića da se otvori unutrašnji dijalog o Kosovu nema veze ni sa dijalogom ni sa KIM. On je istakao da je sve to u vezi sa Vučićevim obavezama prema Zapadu i predložio da se… »