Regioni arhiva vesti 02.10.2017

U Leskovcu se godišnje legalno prekine oko 350 trudonoća

Jugmedia 02.10.2017
Prema zvaničnim podacima iz dve zdravstvene ustanove, Opšte bolnice Leskovac i poliklinike New life, jedinoj ovdašnjoj privatnoj ustanovi s dozvolom za tu vrstu intervencija, godišnje se izvrši oko 350 abortusa, što je deset puta manje nego pre… »

Bezbednost dece u saobraćaju

Jugmedia 02.10.2017
Na području opštine Vladičin Han, proteklog meseca u četiri osnovne škole realizovana je akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“, u organizaciji opštinskog Crvenog krsta. Mališani, posebno oni nižih razreda, mogli su da čuju kako da se… »

Dodeljene subvencije za poljoprivednike

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Čačak – Danas je 47 poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovor o dodeli podsticajnih sredstava u poljoprivredi za mesec avgust, rekao je predsednik Komisije za dodelu podsticajnih sredstava grada Čačka Miroslav Robajac. ,,U ovom četvrtom mesecu… »

Prvi sastanak Komisije za pritužbe i predloge

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Čačak - Danas je održan prvi sasatanak Komisije za pritužbe i predloge koja je stalno radno telo Skupštine Čačak - Danas je održan prvi sasatanak Komisije za pritužbe i predloge koja je stalno radno telo Skupštine grada. Prema rečima… »

Najmlađi Veprovi stopama seniora

Ritam grada Kg 02.10.2017
Petlići Divljih veprova juče su u Kraljevu osvojili prvi turnir Fleg lige Srbije za dečake do 12 godina, najmlađu kategoriju koja se od ove sezone premijerno takmiči. Izabranici Stanka Kasalovića su prilično ubedljivo nadigrali sve rivale –… »

Sandžak zablistao na 24. međunarodnom takmičenju u učenju Kur'ana u Zagrebu

Sandžak press 02.10.2017
Dana 29 i 30. septembra u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, održano je 24. međunarodno takmičenje učača Kur’ana. Dvodnevni seminar na temu “Metode ocjenjivanja kur'anskih takmičenja” prethodio je ovom kur'anskom natjecanju. Na pomenutom… »

Maskirana banda u uniformama policije danima je pljačkala i ubijala u selu na Pešteri

Sandžak press 02.10.2017
Trojica nepoznatih razbojnika prerušena u policajce više od dva mjeseca 2011. godine pljačkali su i ubijali ljude u selu Bare kod Sjenice! Noću su upadali u kuće starih, maltretirali ih i otimali, a jedan slučaj se završio ubistvom mještanina… »

Mektepska olimpijada okupila 750 polaznika mostarskih mekteba

Sandžak press 02.10.2017
Deseta Mektepska olimpijada Medžlisa IZ-e Mostar danas je na stadionu „Bjelopoljac“ u Potocima okupila preko 750-djece iz 24 mostarska mekteba. Kao i prethodnih, polaznici mekteba su se i ove godine takmičili shodno starosnoj dobi, rodnoj vrsti u… »

Obilježen Dan oslobođenja: Prije 74 godine Tuzla bila prvi oslobođeni grad u Evropi

Sandžak press 02.10.2017
Polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima na Slanoj banji, te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Tuzle danas je u obilježena 74. godišnjica prvog oslobođenja Tuzle, koja je 1943. godine, tokom Drugog svjetskog rata, poslala prvi oslobođeni grad u… »

Budući učitelji dobili indekse (foto, video)

OK radio 02.10.2017
Brucošima Pedagoškog fakulteta u Vranju u ponedeljak su svečano uručeni indeksi ove visokoškolske ustanove. Obraćajući se studentima, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su studenti najvredniji resurs zemlje, našeg grada i celog… »