Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Stamatović: Zdrava Srbija, Dveri i Otadžbina, pod kamenicama, potpisali Deklaraciju o odbrani Kosova

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
„Deklaracija o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“ naziv je zajedničkog dokumenta koji su, danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici potpisali Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, Zdrava Srbija i pokret Dveri. Deklaracija… »

“Mapiramo Niš kao centar naprednih tehnologija”

Južne vesti 02.10.2017
Grad Niš je nekad bio centar elektronike, mnoge Nišlije se sa nostalgijom sećaju tog doba i pesimistično govore da se ta vremena nikad neće vratiti. Međutim, gradski čelnici najavljuju da će od Niša napraviti ne samo nacionalni, već regionalni… »

Švajcarska spremna da ulaže u jug Srbije

Jugmedia 02.10.2017
Švajcarska bi u naredne četiri godine trebalo da u Srbiju uloži 90 miliona evra i to uglavnom u jug i jugoistok Srbije, rekao je danas u Leskovcu ambasador ove zemje u Srbiji Filip Ge, uz napomenu da je i Leskovac deo tih planova. U okviru svoje prve… »

Deponija trafika u niškom naselju Pantelej

Južne vesti 02.10.2017
Plac na raskrsnici Studeničke i Somborske ulice u Nišu postao je “groblje” za trafike, pa susedi strahuju zbog nepravilnog odlaganja ovih objekata koji i ruže njihovo naselje. Ipak, načelnik Uprave iz Panteleja Novica Simić kaže da komunalna… »

Trka beba u puzanju i trka roditelja u prostiranju veša

Jugmedia 02.10.2017
Trka beba u puzanju i nadmetanje roditelja u prostiranju dečijeg veša, samo su neke od zanimljivih aktivnosti organizovanih danas u Parku Svetog Save u Nišu u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“. Mališane su zabavljali klovnovi… »

Bronze za Ognjena Perovanovića u Novom Pazaru

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Čačak - Ognjen Perovanović, član kajak klub „Čačak“, na kajakaškom nadmetanju u slalomu u Novom Pazaru za vikend osvojio je treća mesta i bronzana odličja. Iako je Čačanima prioritet takmičenje u disciplini "spust K1", Perovanovića je… »

Konačno se i moj glas čuje u Beogradu

Sandžak press 02.10.2017
Posljednje izbore dočekao sam veoma skeptično i po prvi put u dilemi, da li glasati ili ne. Sve već oprobano. Jedna priča za Sandžak, druga za Beograd, pa još ako su u koaliciji sa vladajućom opcijom počinje posebna priča. Sva prava imamo… »

Vasić: Ove jeseni biće dosta radova, asfaltiranje u Sukovu, uskoro u Krupcu i drugim selima

Pirotske vesti 02.10.2017
Ove jeseni nas očekuje dosta radova, danas je završeno asfaltiranje Grobljanske ulice u Sukovu, vrednost radova je oko 4.5 miliona dinara, sledi asfaltiranje u Krupcu, Poljskoj Ržani i drugim selima, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan… »

Ambasador Švajcarske posetio Lipovicu

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Na poziv Jovana i Mirjane Stanković ambasador Švajcarske Filip Ge posetio je Lipovicu. Njega je najpre primio zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović koji je rekao da je u poslednje tri godine, zahvaljujući projektima koje su… »

Ambasador Švajcarske o Kataloniji i Kosovu

Jug press 02.10.2017
LESKOVAC Ambasador Švajcarske Filip Ge rekao je danas u Leskovcu da Švajcarska “nema nikakav komentar” o jučerašnjem referendum u Kataloniji. “Španija je nezavisna zemlja. Ona odlučuje o tome šta se kod nje događa i nijedna druga zemlja, pa… »