Regioni arhiva vesti 02.10.2017

Rukometaši poraženi od Aleksinčana

Pirotske vesti 02.10.2017
U premijernom meču u Prvoj ligi Istok ekipa ORK Pirota startovala je porazom. Bolja je bila ekipe Aleksinca rezultatom 25:35. Po rečima trenera Nikole Kostića, promašeno je dosta zicera, bilo je nesigurnosti u igri što je omogućilo protivnicima da… »

Krivična protiv NN lica zbog ubistva u Vranju

OK radio 02.10.2017
Policija u Vranju dostavila je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića (31) koje se dogodilo prošle nedelje u strogom centru grada. Jugoslav Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića… »

Da li je on terorista? Sinoć ubio 50 i ranio 400 na koncertu u Las Vegasu!

Sandžak press 02.10.2017
Najmanje 50 ljudi je ubijeno i najmanje 400 je povrijeđeno u masakru koji se dogodio na koncertu country muzike u blizini hotela Mandalay Bay u Las Vegasu, prenosi BBC. Napadač je 64-godišnji Stephen Paddock. On je pucao s 32 sprata hotela Mandalay Bay… »

Raspad u srpskoj košarci: Tri kluba neće da igraju domaću ligu uprkos pretnjama KSS!

Telegraf 02.10.2017
Borac, Vršac i Dinamik nastupaju u drugoj ABA ligi. Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, Dinamik i Vršac definitivno neće igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, već samo ABA drugu ligu, uprkos pretnji sankcijama od Košarkaškog saveza Srbije. KSS je u… »

Danas je praznik velikih mučenika: Ako želite sreću i blaženstvo morate učiniti jednu strašnu stvar (FOTO)

Telegraf 02.10.2017
Treba ispoštovati ovaj običaj. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Svete mučenike Trofima, Savatija i Dorimedonta, zbog patnje koju su preživeli u ime Isusa Hrista i hrišćanstva. SVETI TROFIM - SEN TROPE: Pravoslavni svetac… »

Gori internet u Srbiji: Studenta izbacio iz stana porukom na frižideru! (foto)

iKragujevac 02.10.2017
Nenajavljeno izbacivanje jednog studenta na ulicu izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama. Student N. M., koji nije imao zaključen pisani ugovor o zakupu sa stanodavcem, mora brže bolje da napusti stan u kom je živeo. Naime, stanodavac je… »

Najgora godina za rakijdžije, zamukli veseli strojevi

Glas Zapadne Srbije 02.10.2017
Iako je u gotovo celoj Srpskoj pravljenje domaće rakije već odavno postalo stvar tradicije, ove jeseni će većina rakijskih kotlova samo skupljati prašinu. Naime, rod jabuke i šljive je zbog nezapamćene suše podbacio kao što odavno nije, tako da… »

Ako nam deca pod hitno ne ostave tablete, telefone i računare, sva će imati krivu kičmu veoma brzo

Telegraf 02.10.2017
Smatra se da oko 50 odsto školaraca je neaktivno, što vremenom dovodi do kifoze kičme. Tako da bol u leđima ukazuje na mišićne probleme, ali asimetrije trupa su daleko više opasnije, i to je neophodno što pre uočiti kod dece da bi se moglo… »

Srbija ostaje bez još jednog zaštićenog hrasta: Insekti pojeli spomenik kulture star 300 godina

Telegraf 02.10.2017
Odbornici Skupštine grada Jagodine će sutra, na sednici, raspravljati o zahtevu Zavoda za zaštitu prirode Srbije povodom uklanjanja. Zavod za zaštitu prirode Srbije doneo je odluku da hrast lužnjak u selu Kolaru star oko 300 godina, jedan od tri… »

Domovima zdravlja u Pomoravlju 6.070 vakcina protiv gripa

Večernje novosti 02.10.2017
Epidemiolog Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" Ivica Jocić je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva. Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) "Pomoravlje" iz Ćuprije dobio je 6.070… »