Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Brnabićeva u Kruševcu o prvih sto dana Vlade

Danas 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić rezultate rada Vlade u prvih sto dana predstaviće 14. oktobra u Kruševcu, saopšteno je iz Gradske uprave Kruševca. Da će premijerka i ministri tog dana u Kruševcu boraviti povodom obeležavanja 14. i 15. oktobra, Dana… »

Zakon "šalje" direktore škola u penziju

Danas 11.10.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama u Srbiji da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time ispunili… »

Spaljeno više od tone droge

Danas 11.10.2017
U Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoativnih supstanci koje je policija zaplenila, a direktor policije Vladimir Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika, rekao je da među… »

Dug od pet miliona evra gradu - prosto nestao

Danas 11.10.2017
* Savet za borbu protiv korupcije utvrdio da je 566,4 miliona dinara, koliko su firme Pivej invest i So-lo invest dugovale Beogradu, jednostavno izbrisano iz kasnijih izveštaja, bez ikakvih naznaka da je taj dug ikada izmiren * Direkcija za građevinsko… »

Usklađivanje radnog vremena privatnih vrtića sa potrebama roditelja

Danas 11.10.2017
Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sastao se danas sa predstavnicima Udruženja privatnih vrtića u Beogradu sa kojima je dogovoreno da privatni vrtići, koji su na spisku za subvencije Grada, usklade svoje radno vreme sa… »

Grupa "Za slobodu medija": Izjava Ane Brnabić neosnovana i paušalna

Danas 11.10.2017
Grupa "Za slobodu medija", koja okuplja medije, medijska udruženja, organizacije civilnog društva, novinare i novinarke, građane i građanke, smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić o novinarstvu i medijima Srbije, zbog čega je… »

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

Danas 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić izjavila je pred Evropskim parlamentom u Briselu da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara. Ona je u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru EP i na poruke nekih poslanika da je "veoma… »

Veći broj donora ove godine u Srbiji

Danas 11.10.2017
Srbija je ove godine zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa, trenutno ima 4,2 donora na milion stanovnika, a prošle godine imala je dva donora na milion stanovnika. Zahvaljujući davaocima organa i njihovim porodicama kojih je u prvih osam… »

Hiljadu i po devojčica u Srbiji zatrudni pre 18. godine

Danas 11.10.2017
Dečiji brakovi u Srbiji su i dalje zastupljeni, najviše među romskom populacijom gde blizu 60 odsto devojčica stupa u brak pre navršenih 18 godina, dok jedna od pet to učini pre 15. godine, govore podaci iz UNICEF-ovog istraživanja sprovedenog u… »

Jesenji festival Kusturice

Danas 11.10.2017
Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku. Izreka našeg proslavljenog književnika, Matije Bećkovića „Kao da živimo u međuvremenu“, ovogodišnji je slogan festivala koji se odvija… »