Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Sutra počinje 49. BEMUS

Danas 11.10.2017
Koncertom čuvenog ruskog hora Glinka sutra uveče će u Zadužbini Ilije M. Kolarca započeti 49. Beogradske muzičke svečanosti, koje će formalno otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije. Od 11. do 20. oktobra, u… »

Da Vinčijeva slika na aukciji za 100 miliona dolara

Danas 11.10.2017
Poslednja slika italijanskog umetnika Leonarda da Vinčija u vlasništvu privatnog kolekcionara biće prodata u Njujorku 15. novembra na aukciji koju organizuje kuća Kristi. Slika je procenjena na oko sto miliona dolara. "Spasitelj sveta" ("Salvator… »

Mali: Broj nezaposlenih pao ispod 90.000

Danas 11.10.2017
Broj nezaposlenih u Beogradu je na kraju septembra iznosio 89.392 i to su sjajni rezultati, jer je ovo najmanji broj nezaposlenih u glavnom gradu posle više od decenije, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali, a prenosi Beoinfo. - Beograd je još… »

"Smrt čoveka na Balkanu" nakon filma i na sceni

Danas 11.10.2017
Novu sezonu ansambl Narodnog pozorišta Kikinda otvorio je prošle nedelje, a sutra uveče je na programu prva premijera - "Smrt čoveka na Balkanu" po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića. Pre pet godina Momčilović je snimio istoimeni film, a do… »

Počinje naplata ulaska na Kopaonik

Danas 11.10.2017
Novost za sve koji ove zime planiraju na Kopaonik. Naime, od ponedeljka, 16. oktobra, počinje naplata ulaska u Nacionalni park Kopaonik, potvrđeno je za N1. Naplata će se vršiti po motornom vozilu iz sva tri putna pravca tj. na ulaznim kapijama… »

"Ekskurzija" u Berlinu

Danas 11.10.2017
Berlin je poznata turistička destinacija u Evropi, a na osnovu izjava Miroslava Nikolića, uoči večerašnjeg povratničkog nastupa crno-belih u Evrokupu (20.00), izgleda da će u istom duhu i košarkaši Partizana nastupiti protiv Albe. Nakon nastupa u… »

Božović: Mladi da se pobune

Danas 11.10.2017
Mladi u Srbiji treba da se pobune i naprave od ove zemlje mesto po svojoj meri, izjavio je danas poslanik Demokratske stranke Balša Božović i upozorio da Srbiju napušta najperspektivniji deo društva. Činjenica je da mladi u Srbiji loše žive i da… »

Parlament treći rijaliti

Danas 11.10.2017
Nastavljena je praksa da se rasprave u Skupštini Srbije sa terena agrumentacije presele u domen ličnih uvreda, a Nenad Milić iz Liberalno demokratske partije smatra da je suština problema u tome što je "ovo parlament bez poIitike", dok Marko… »

NALED: Bez plaćanja poreza za mlade koji tek otvaraju firmu

Danas 10.10.2017
Početnike u poslovanju neophodno je osloboditi plaćanja poreskih obaveza u prvoj godini kako bi se podstakli mladi i nezaposleni da biznis vode u legalnim tokovima Ocena je Analize poreskog i neporeskog opterećenja početnika u poslovanju, koju je… »

Rebić: Znam šta znam o Hercegovačkoj, ali ne mogu da kažem

Danas 11.10.2017
Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj. "Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem… »