Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Baku (2): Život u prefabrikovanom kontejneru

Danas 11.10.2017
Sa teškoćom se stiže do mora - pesak, zujanje, topao i vlažan vazduh, bleda mesečina usporavaju hod. Po plaži su rasute kore od lubenice, plastične boce, iskorišćene papirne maramice. Na jednom deblu koje se ko zna kako našlo tu na obali… »

Smit: Bez političke volje unutar EU za vojno angažovanje u mirovnim operacijama

Danas 11.10.2017
Ideja o robusnim mirovnim snagama Evropske unije nije ostvarena, ocenio je profesor Majkl Smit sa Univerziteta u Aberdinu, koji je danas na početku Beogradskog bezbednosnog foruma održao predavanje o bezbednosnoj politici EU i njenim misijama radi… »

Agrokor izgubio 1,5 milijardi evra

Danas 11.10.2017
* Predsednik vanredne uprave Agrokora Ante Ramljak saopštio da je Agrokor davao pozajmice Todoriću, ali i da je vlasnik Agrokora na račun firme trošio milione evra na luksuz - od putovanja i aviona do ekskluzivnog ženskog donjeg veša i skupe odeće… »

Srbija poslala nepotpune dokumente o radikalima u Hag

Danas 11.10.2017
Haški tribunal zatražio je od Srbije da tužiteljki u procesu protiv predstavnika Srpske radikalne stranke, Vjerice Radete i Petra Jojića, optuženih za nepoštovanje tog suda u predmetu protiv njihovog šefa Vojislava Šešelja, dostavi dodatna… »

Slabije plaćeni poslovi idu ženama

Danas 11.10.2017
* Janković: Neophodno ohrabrivati i devojčice i dečake da zanimanja biraju na osnovu sopstvenih interesovanja i ambicija, a ne na osnovu stereotipa * Atanacković: Razlike nedopustive, odabrati radnike ne prema polu, već po kvalitetu. Muškarci su u… »

Javna nabavka za biciklističke staze

Danas 11.10.2017
Grad Požarevac planira izgradnju tri pešačko-biciklističke staze, zbog kojih je raspisao javnu nabavku za izradu tehničkog projekta. Jedna staza vodiće od Požarevca do Kostolca, druga od Požarevca do Ljubičeva, a treća od Lučice do Poljane… »

Protest Sindikata obrazovanja

Danas 11.10.2017
U utorak je u centru grada održan protest Sindikata obrazovanja Požarevac, koji traži da se iz procedure povuče nacrt novog Zakona o zaposlenima u javnim službama i da se prosvetarima povećaju plate za 25 odsto. Osim organizovanja protesta, ovaj… »

Donacija Opštoj bolnici u Požarevcu

Danas 11.10.2017
Opšte bolnica u Požarevcu prva je bolnica u Srbiji koja će koristiti najsavremeniji holter aparat za dijagnostikovanje poremećaja disanja u snu. Zahvaljujući donaciji kompanije “Meser Tehnogas”, lekari internog odeljenja sada će za lečenje… »

Najbrži oporavak naftne industrije

Danas 11.10.2017
* U Ministarstvu nafte (MoP) procenjuju da je Iranu potrebno oko 200 milijardi dolara investicija u naftu, gas i petrohemijsku industriju u narednih pet godina. Nafta je oduvek bila veliki pokretač iranske ekonomije. Prihodi od naftne industrije… »

Mosurović: I dalje sam nezaposlen

Danas 11.10.2017
Smenjeni direktor OŠ Svetozar Miletić, Miroljub Mosurović demantovao je vest da će ubuduće raditi u Savezu za sport i fizičku kulturu i za N1 rekao da je nezaposlen. "Nalazim se na listi tehnoloških viškova, delim sudbinu svih ljudi u prosveti… »