Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Pućdemon: Katalonija je nezavisna, ali ćemo rešenje tražiti u pregovorima

Danas 11.10.2017
Katalonski predsednik Karles Pućdemon proglasio je Kataloniju nezavisnom državom. On je večeras istakao da će donošenje "deklaracije o nezavisnosti" biti odloženo na nekoliko nedelja zbog toga što želi da obavi pregovore sa Vladom Španije. Kako… »

Da li postoji balkanska duša?

Danas 11.10.2017
Grčki fotoreporter Todoris Nikolau proveo je poslednje tri godine na Balkanu pokušavajući da odgovori na pitanje - postoji li balkanska duša? Upravo je to i naslov njegove izložbe, "U potrazi za balkanskom dušom", o kojoj je danas pisao i "Njujork… »

Orlići pobedili reprezentaciju Rusije

Danas 11.10.2017
Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, savladala je u Novom Sadu selekciju Rusije sa 3:2, trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu 2019. godine. Naša selekcija ima maksimalan učinak u Grupi sedam, a u četvrtom… »

Satira fest: Nagrada Sergeju Trifunoviću

Danas 10.10.2017
U organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, večeras je na beogradskom Kolarcu održan Satira fest, tokom kojeg su brojni aforističari iz Srbije i susednih država čitali svoja dela, nakon čega su dodelje nagrade. Nagrada za satiričnu hrabrost… »

Dobar Marjanović i solidni Zagorac

Danas 10.10.2017
Na devet dana do početka NBA lige klubovi polako završavaju pripremni deo, u čijem su gro planu predsezonske utakmice. U noći između ponedeljka i utorka nastupila su dvojica srpskih igrača, nakon odluke trenera Kingsa Dejva Jergera da odmori Bogdana… »

Poverenica: Moguće je postići ravnopravnost

Danas 10.10.2017
Bez obzira što će uvek postojati pojedinačni primeri kršenja ljudskih prava, moguće je postići ravnopravnost i izboriti se sa diskriminacijom, izjavila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je u Briselu… »

Specijalna medalja Lindi Vong iz Kine

Danas 10.10.2017
Na svečanosti povodom Dana grada, 9. oktobra, dodeljena su najviša gradska priznanja pojedincima i kolektivima koji su doprineli razvoju Užica, a poslate su poruke o potrebi bržeg razvoja grada i "o večnom srpsko-kineskom prijateljstvu". Povelje… »

Oporavak industrije nemoguć bez jasne državne strategije

Danas 10.10.2017
Neophodno je da se sindikati izbore za prava radnika koja država guši kako bi se dodvoravala stranim investitorima, koji u Srbiju dolaze u potrazi za jeftinom radnom snagom. Jedan je od zaključaka sa današnjeg okruglog stola "Industrijska politika… »

Otvoren osmi "Bosifest"

Danas 10.10.2017
U "Sava centru" večeras je otvoren osmog Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – „Bosifest”, koja se pod sloganom „Pokreni promenu” održava do 12. oktobra. Publika će moći da vidi 18 dokumentarnih filmova, od… »

Umetnost protiv stigmatizacije

Danas 10.10.2017
Starost, bolest, invaliditet nisu bauci i upravo vođeni ovom idejom zaposleni u zrenjaninskom muzeju pokrenuli su kreativne radionice za korisnike Gerontološkog centra Zrenjanin. Predavanja i izrada radova održavaju se u domu za stara lica, a ponuđena… »