Izvor: Danas arhiva vesti 11.10.2017

Amerika se "pravi" da ratuje protiv ID

Danas 11.10.2017
Rusija je optužila Sjedinjene Države da se samo pretvaraju da se bore protiv Islamske države i da namerno umanjuju broj vazdušnih napada u Iraku kako bi omogućili "njihovoj" grupi militanata da stignu u Siriju i da uspore napredovanje sirijske vojske… »

Više od očekivanog, manje od potrebnog

Danas 11.10.2017
Sve, pa i plasman najbolje fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji može da se posmatra kroz prizmu priče o polupraznoj i polupunoj čaši, s dovoljno argumenata za aplauze i hvaljenje jednoipogodišnjeg učinka selektora Slavoljuba… »

Stodnevna mimeza

Danas 11.10.2017
* Ideja da se gestapovski proveravaju bolovanja i krešu plate do besmisla, kao da su svi zaposleni manipulanti i varalice, ne govori u prilog njenog razumevanja potlačenih. Naprotiv! Po peti put prošlo je sto dana Vučićeve vlade. U pet godina imao je… »

Nema pisca za "Okupaciju" za ovo vreme

Danas 11.10.2017
Već četvrtu godinu zaredom poštovaoci, prijatelji i porodica Mirka Kovača (1938-2013) okupljaju se u Rovinju početkom oktobra ne bi li tokom nekoliko dana govorili o delu ovog velikana pisane reči i jednom od najznačajnijih savremenih pisaca… »

Edit Pjaf - Šansonjerka koja je spojila ulicu i glamur

Danas 11.10.2017
Edit Pjaf je bila čuvena francuska pevačica šansona i nacionalna ikona, danas je tačno 54. godine od dana kada je preminula. Kao izuzetna ličnost bila je inspiracija brojnim kompozitorima, mentorka mnogim mladim umetnicima i dostigla je svetsku slavu… »

(Ro)botići

Danas 11.10.2017
* Igra se brzo, retko napad traje duže od petnaestak sekund. Šutira se sve više sa distance od tri poena, ali se više i pogađa, kult šuta možda pobedi kult snage. Gledam ABA ligicu pre neki dan, ne znam više koji meč i ne verujem: sudija za… »

Vlast želi da porobi pravosuđe

Danas 11.10.2017
Stefanović: Predstavnici Ministarstva pravde se samo deklarativno zalažu za nezavisno pravosuđe *Boljević: Izbor tema na javnim raspravama govori da je posredi pokušaj da se pronađe novi kanal za politički uticaj na sudije * Lazić: Problem nije u… »

Izložba Milene Pavlović Barili u Užicu

Danas 11.10.2017
Izložba Milene Pavlović Barili (Požarevac,1909 - Njujrok,1945), jedne od najpoznatijih predstavnica evropske umetničke avangrade, pesnikinje i humanistkinje, otvorena u Gradskoj galeriji Užice i može se pogledati do kraja oktobra. Postavka, koja je… »

Pobedničko "No pasaran"

Danas 11.10.2017
* Srbi koje je tribunal u Hagu optužio ili osudio za ratne zločine, neke čak i za genocid, promovišu se u nacionalne heroje. Piše se nova prošlost. Ruganju i anatemi izlažu se ljudi koji su, u godinama velikog pomračenja, branili obraz Srba i… »

Spiritualni rock'n'roll

Danas 11.10.2017
Pijanistkinja Nada Kolundžija spada u onu sasvim retku i otuda skupocenu vrstu muzičkih umetnika. Čim ovo izgovorimo, dolaze nam u misli i neke mnogo uzvišenije reči da se opiše njeno postojanje i zvučna misija na ovom svetu - ona je energija koja… »