Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

Danas 18.01.2018
Na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana, sahranjen je danas predsednik Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak u Kosovskoj Mitrovici. Na sahrani se okupio se više hiljada građana, koji su došli da mu… »

Đoković u trećem kolu Australijan opena

Danas 18.01.2018
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena posle pobede protiv Francuza Gaela Monfisa 3:1 u setovima. Đoković je posle preokreta dobio Monfisa po setovima 4:6, 6:4, 6:1, 6:3 za skoro dva sata i 50 minuta igre. Uslovi za… »

Stefanović: Srbija jeste tražila učešće u istrazi

Danas 18.01.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović ponovio je danas zahtev Republike Srbije međunarodnim institucijama na Kosovu i Metohiji da se srpski državni organi uključe u istragu ubistva Olivera… »

Mandić: Podržao sam DS jer je agresivna laž prevršila meru

Danas 18.01.2018
* "Levica je u krizi u čitavoj Evropi i zato mora da poradi na sebi", kaže za Danas Toma Fila, advokat sa liste SPS. Nakon Srpske napredne stranke koja je listu za beogradske izbore podnela istoga dana kada su izbori i raspisani, izborne liste predali… »

Vlasnik vozila iz kog je ubijen Ivanović je u Srbiji

Danas 18.01.2018
Policija Kosova uspela je da otkrije poslednjeg vlasnika vozila za koje se veruje da je iz njega pucano na predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se… »

Preminuo Jonuz Musliu

Danas 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je danas u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa , Medvedje… »

Kocijančić: EU pozdravlja nastavak dijaloga Srbije i Kosova

Danas 18.01.2018
Portparolka visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić izjavila je danas da EU pozdravlja spremnost predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, za nastavak dijaloga o normalizaciji… »

Kosovo spremno za saradnju u istrazi o ubistvu Ivanovića

Danas 18.01.2018
Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovarali su večeras telefonom o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Vučić je u razgovoru ponovo zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih… »

Transparentnost: Ispitati političku povezanost direktora Agencije

Danas 18.01.2018
Transparentnost Srbija pozvala je danas Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora Agencije i da obavesti javnost o svojim nalazima. Oni dodaju da je neophodno ispitati informacije… »

U Srbiji registrovano 1.114 slučajeva malih boginja

Danas 18.01.2018
Od oktobra do danas nа tеritоriјi Srbiје, uкljučuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаnо је uкupnо 1.114 slučајеvа mаlih bоginjа, оd којih je 527… »