Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Grabar Kitarović odala počast žrtvama rata u Centralnoj Bosni

Danas 18.01.2018
Hrvatski predsednik Kolinda Grabar Kitarović je danas, bez najave, posetila Ahmiće i Križančevo selo kod Viteza, u Centralnoj Bosni, i odala počast Bošnjacima i Hrvatima ubijenim u sukobima Armije Bosne i Hercegovine i Hrvatskog veća odbrane (HVO)… »

Gašenje Glavne stanice štetno za putnike i grad

Danas 18.01.2018
* U Infrastrukturi železnica Srbije tvrde da je izmeštanje stanice predviđeno urbanističkim planom iz 1974. godine, a stručnjaci kažu da je reč o izmenjenom rešenju koje je prilagođeno izgradnji Beograda na vodi. U skladu sa aktuelnim… »

Država tužila Bojovića

Danas 18.01.2018
Dok se proletos tokom preuzimanja Energoprojekt holdinga činilo da država bar pasivno podržava preuzimanje Energoprojekt holdinga od strane biznismena Dobroslava Bojovića, sada stvari deluju drugačije. Protiv njega i firmi okupljenih u konzorcijumu… »

Nisam veliki obožavalac prepunih bioskopa

Danas 18.01.2018
Shvatio sam da je dobra ideja da postanem reditelj, kada sam saznao da za film ne treba previše znanja i sposobnosti. Kada sam bio mlad, svirao sam gitaru. Falilo mi je mnogo više strasti i učenja da bih nastavio time da se bavim. Za moju lenjost nije… »

Ćirilica stabilna 100 godina

Danas 18.01.2018
Prijatno me je iznenadio objektivan i argumentovan odgovor Pres-službe Ministarstva koji nije skretao sa teme ćirilice u Srbiji. Nadam se da je ovo znak da se kroz javnu debatu zaista može formirati politika bazirana na javnom mnjenju, i radujem se… »

Teško protiv stare mušterije

Danas 18.01.2018
Košarkaši Crvene zvezde bi bez većih problema mogli da budu vodiči kroz "evroligašku galaksiju". Njihova putovanja, u odnosu na većinu kolega iz Evrolige, deluju egzotičnije i neuporedivo napornije, ispunjena presedanjima i čekanjima na… »

Nenad Džoni Racković - odluka radikalnog konzumiranja života

Danas 18.01.2018
Sada pišem svoje kapitalno delo Biblija", kazao je Nenad Džoni Racković za Danas, dok smo pred Novu 2018. pravili reportažu o njegovim fetiš mestima u Beogradu. Deo tog Rackovićevog biblijskog štiva biće predstavljen večeras u Asocijaciji i… »

Nova šansa za prežaljene

Danas 18.01.2018
Još pod utiskom hičkokovskog plasmana u drugu rundu prvenstva Evrope u Hrvatskoj, najbolji rukometaši Srbije večerašnjim mečom prvog kola nove I grupe sa Norveškom nastavljaju s takmičarskim obavezama na takmičenju u bivšoj jugoslovenskoj… »

Urednica KosSev: U poluterorizmu smo četiri godine

Danas 18.01.2018
Urednica portala KosSev Tanja Lazarević izjavila je za TV N1 da ne želi da politizuje ubistvo Olivera Ivanovića, niti da spekuliše ko bi mogao da stoji iza tog čina, ali ističe da je severna Kosovska Mitrovica u poslednje četiri godine postala… »

Sud za Nemanjiće

Danas 18.01.2018
Kalendarska razlika od 13 dana između "gregorijanske" i "julijanske" Nove godine nije bila dovoljna da se stišaju polemike izazvane prikazivanjem "pilot" epizode prvog domaćeg TV serijala sa srednjovekovnom tematikom "Nemanjići - rađanje kraljevine"… »