Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Đilas još bira naziv i kandidate

Danas 18.01.2018
Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas predaće svoju listu krajem sledeće nedelje, nezvanično saznaje Danas u Đilasovom timu. Termin predaje liste sada nije precizno definisan, jer još nije prijavljena grupa građana koja će biti predlagač… »

Opozicija: Sramno i nečasno ponašanje prema Ivanoviću

Danas 18.01.2018
* Samofalov: Vučić i njegova kamarila stvorili atmosferu nasilja * Salak: Nekoliko meseci je trajala hajka Vučićevog režima na Olivera Ivanovića. Na lokalnim izborima na Kosovu, održanim u oktobru, vladala je "atmosfera mržnje i nasilja", čija je… »

Pregovori sa EU još uvek bez opipljivih efekata

Danas 18.01.2018
Srbija je u prethodnih godinu i po dana sa promenjivim uspehom izvršavala obaveze koje je preuzela u sklopu Pregovaračkog poglavlja 23 koje se bavi pravosuđem i osnovnim pravima. Deo aktivnosti se uspešno sprovodi, dok se sa nekim drugim uveliko… »

Rad na iznajmljivanje

Danas 18.01.2018
Kada je u julu 2014. godine donet kontroverzni Zakon o radu, na koji su zamerke imale sve sindikalne organizacije u Srbiji, u okviru njega je definisana mogućnost angažovanja radnika preko agencija za privremeno zapošljavanje, ali je ostavljeno da se… »

Parapolitičko ubistvo

Danas 18.01.2018
Bilo je sasvim predvidivo da će vest o ubistvu Olivera Ivanovića u državnom vrhu Srbije izazvati stravičnu pometnji, težak amok i posledičnu seriju eskpolizivnih, poluhisteričnih izjava i nepromišljenih poteza... ... ali ako stavimo ruku na srce… »

Za "preletanje" biće krivi partijski lideri

Danas 18.01.2018
Izbori za odbornike Skupštine grada Beograda će se održati 04. marta, a odbornici će nakon izbora izabrati kompletno izvršno rukovodstvo (gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, članove gradskog veća). Na izborima se ne biraju direktno ni… »

Za vladavinu prava

Danas 18.01.2018
List Danas i Misija Evropske unije u Srbiji od danas, pa u naredne četiri godine će kroz projekat "Vladavina prava Danas" čitaocima detaljno objasniti zašto je Poglavlje 23 - pravosuđe, osnovna ljudska prava, nacionalne manjine, mediji... najvažnije… »

Politika AD tužila Politiku novine i magazini

Danas 18.01.2018
Politika AD tužila je ćerku firmu, izdavača dnevnog lista „Politika“, Politiku novine i magazini (PNM) zbog nedostavljanja podataka poslovanju, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako stoji u Zahtevu koje je Politika AD podnela Privrednom… »

Arundati Roj

Danas 18.01.2018
* Kroz ove redove prepliću se ozbiljnost i tuga, ali i nezaobilazan engleski humor: prefinjen, lep, ironičan, ali i sarkastičan. Dvadeset godina smo čekali i dočekali. Britanska književnica i društvena aktivistkinja Arundati Roj napisala je svoj… »

Đenova: Putovanje je što i opijum...

Danas 18.01.2018
8. novembra 1926, četvrtak Danas, u 11 časova pre podne, ja zaplovih Sredozemnim morem: zaplovila sam iz Đenove za Aleksandriju. Kakvo neobično osećanje! Ovako mi nije bilo ni onoga dana kad sam zaplovila Atlantskim okeanom iz Plimauta za Njujork. A… »