Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Ub: Zaplenjene cigarete

Danas 18.01.2018
Poreska policija, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, je u dve odvojene akcije na teritoriji opštine Ub pronašla i oduzeli ukupno 5.971 boks cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas Poreska uprava. U selu Trlić pronađen je… »

Štednja u Srbiji duplo veća od kredita

Danas 18.01.2018
Devizna štednja po viđenju je jedna od retkih bankarskih usluga u Srbiji koja je tokom protekle dve godine zabeležile rast od preko 50 odsto, pa je iznos ove štednje danas u našoj zemlji gotovo duplo veći od vrednosti svih gotovinskih i… »

Neuspeli pokušaj ukidanja zakona o specijalnom sudu

Danas 18.01.2018
Novi pokušaj Predsedništva Skupštine Kosova da stavi na dnevni red inicijativu za ukidanje zakona o specijalnom sudu za ratne zločine počinjene na Kosovu nije uspeo zbog nedostatka kvoruma, piše danas Koha Ditore. Pozivajući se na neimenovane… »

Predlog zakona o azilu u proceduri

Danas 18.01.2018
Nacrt zakona o azilu i privremenoj zaštiti je jedan od rezultata tvining projekta "Podrška nacionalnom sistemu azila u Srbiji". On se nalazi u skupštinskoj proceduri i očekuje se njegovo brzo usvajanje i primena, rečeno je danas na završnoj… »

Izdato više građevinskih dozvola nego u 2016.

Danas 18.01.2018
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u prvih 11 meseci 2017. godine dato 49 odsto više građevinskih dozvola nego u istom periodu 2016. godine. U novembru 2017. izdato je 2.007 građevinskih dozvola, što je… »

Prelević: Ćirilićni potpis ubistva Olivera Ivanovića

Danas 18.01.2018
* Stojanović: Albanci su mogli da ga usmrte kad su hteli, a nisu to učinili * Salak: Nekoliko meseci je trajala hajka Vučićevog režima na Ivanovića. Ubistvo Olivera Ivanovića je politički motivisano, moguće je da u pozadini stoje kriminalne… »

Pronađeni ljudski kostur kod Gnjilana

Danas 18.01.2018
Kosovska policija za region Gnjilana je saopštila da su pored groblja u srpskom selu Ranilug pronadjene kosti umotane u jorgan za koje se sumnja da su ljudske. Portparol Kosovske policije za region Gnilane Ismet Hašani kaže da je policija pre nekoliko… »

Sloga: Presuda Novici Antiću je politički proces

Danas 18.01.2018
Presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin za sindikat Sloga predstavlja politički montiran prosec i pojačan obračun vlasti sa svima koji se usude da ukažu na… »

Vujović: Ne postoji društveni konsenzus da porez treba plaćati

Danas 18.01.2018
"Manje je više." Zdravko Marić, hrvatski ministar finansija, iskoristio je ove reči da bankarima okupljenim na Juromani konferenciji u Beču opiše način na koji je njegova zemlja uspela da podigne poreske prihode i smanji javni dug. Kako se pohvalio… »

Veto Ivanova na Zakon o albanskom jeziku

Danas 17.01.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov stavio je danas veto na Zakon o upotrebi jezika kojim se albanski jezik uvodi kao drugi službeni jezik, ocenjujući da je to "nepotrebno" i "neustavno", prenosi AP. Makedonski parlament je prošle nedelje usvojio… »