Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Joksimović: Konkursi EU za finansiranje lokalnih samouprava

Danas 18.01.2018
Potrebno je unaprediti kapacitete lokalnih samouprava, da se osposobe za privlačenje međunarodnih sredstava, čime bi se smanjili zahtevi prema budžetu, ocenila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović u razgovoru sa direktorima 16… »

Sačinjena gramatika romskog jezika

Danas 18.01.2018
Završena je Gramatika romskog jezika čiji su autori predsednik Internacionalne romske akademije umetnosti i nauka prof. dr Rajko Djurić i Zlatomir Jovanović, ovo kapitalno dela biće uskoro objavljeno, kaže se u današnjem saopštenju. Posle… »

Severna i Južna Koreja: Obnovljena "vruća linija"

Danas 18.01.2018
Južna Koreja je potpuno obnovila vojnu komunikacionu "vruću liniju" sa Severnom Korejom radi sprečavanja oružanih incidenata u Žutom moru, rekao je izvor iz južnokorejske vojske. "Juče u 11.02 časova bakarni kabl za vojnu komunikacionu liniju u… »

Rusija želi svoj sopstveni internet

Danas 18.01.2018
Rusija planira da instalira sopstveni rut-server za internet, a to može da ima posledice po globalnu mrežu. Nakon uvođenja različitih ograničenja, Rusija planira sledeći korak: želi da na internetu bude nezavisna od Zapada. Moskva namerava da… »

Romani Pamuka najčitaniji u beogradskim bibliotekama

Danas 18.01.2018
Dve godine zaredom, nagrada Najčitanija knjiga stranog autora u mreži Biblioteke grada Beograda pripada romanima turskog književnika Orhana Pamuka. U 2016. godini ovu titulu je dobio naslov „Čudan osećaj u meni”, a u 2017. godini je najčitaniji… »

Samsung Galaxy A8(2018) predstavljen u Srbiji

Danas 18.01.2018
Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije, A8(2018), predstavljen je i u Srbiji, a u prodaju kreće od sutra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 61.990 dinara. Kupci će moći da biraju između crne, orhideja sive i zlatne boje, a dostupan je u… »

EXIT je zvanično Najbolji evropski festival

Danas 18.01.2018
EXIT je zvanično najbolji festival Evrope, objavljeno je sinoć na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. EXIT je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milion glasova publike… »

Ronaldinjo: Mesijev učitelj

Danas 18.01.2018
Ličnost Danas U matične spise upisan kao Ronaldo Asis de Moreira, Južnoamerikancima draži kao Ronaldinjo Gaučo, odavno je van vidokruga ljubitelja fudbala van rodnog mu Brazila, a sada ni zemljaci više neće moći da uživaju u majstorijama… »

Ko je ubio Olivera

Danas 18.01.2018
O tome ko je ubio Olivera Ivanovića jasno je da je nepristojno javno govoriti, pre svega, zbog činjenice da ne postoji tragičnija situacija u kojoj bi se moglo govoriti nasumice i bez dokaza. Međutim, može se govoriti o licemerju onih koji su u… »

Grifen: Veliki pritisak na medije

Danas 18.01.2018
Posle razgovora sa velikim brojem novinara iz različitih medija u Srbiji, zaključak je da svi osećaju veliki pritisak i rade u okruženju koje je represivno, čemu doprinosi ponašanje nosilaca vlasti. Ovo je za N1 izjavio direktor programa za medijske… »