Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Zelena salata za miran san

Danas 18.01.2018
Poreklo zelene salate nije tačno utvrđeno, ali prema nekim saznanjima današnja salata je potomak samonikle vrste s područja Sibira. Još su stari Grci i Rimljani prepoznali njena dragocena svojstva, pa su svoj jelovnik redovno obogaćivali ovim… »

Vlast u Valjevu platila Šaulića 350 evra po minutu

Danas 18.01.2018
Valjevske demokrate su na konferenciji za novinare ukazale javnosti na još jedan promašaj gradske vlasti. - Prvi fijasko je bio vezan za doček Nove godine na Divčibarama, na potpuno pogrešnoj lokaciji. To što su oni čekali Novu godinu sa… »

Rada Trajković: Da li će Vučić izolovati mafiju

Danas 17.01.2018
U vreme kada nažalost nema pravog dijaloga, kada nema razmena argumenata, pucanje je jedini argument, ocenila je za Danas Rada Trajković, bivša poslanica u skupštini Kosova. Nakon ubijanja (Ivana) Stambolića i (Zorana) Đinđića mislila sam nikada… »

Francuska: Pronaći odgovorne za ubistvo Ivanovića

Danas 17.01.2018
Francuska osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici i traži od vlasti Kosova da ga do kraja rasvetle i odgovorne za taj zločin privedu pravdi, saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova. Francuska žali zbog… »

Svetosavske svečanosti u Smederevu od 22. do 28. januara

Danas 17.01.2018
Bogatim i raznovrsnim obrazovnim i kulturno-umetničkim programima, u čijoj su pripremi učestvovale sve ustanove obrazovanja i kulture, pravoslavna crkva i lokalna samouprava, od 22. do 28. januara, biće organizovane Svetosavske svečanosti u… »

Prva žena mandatar u Rumuniji

Danas 17.01.2018
Rumunski predsednik je u sredu predložio da članica Evropskog parlamenta bude naredni premijer i potencijalno prva žena na mestu šefa vlade, javlja Asošijeted pres (AP). Predsednik Klaus Johanis imenovao je Vioriku Danciju, članicu vladajuće… »

NBS: Krediti nisu zabranjeni medijima

Danas 17.01.2018
Narodna banka Srbije negirala je da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit. NBS je navela da "ni na koji način nije… »

Uspon Kine ne može biti miroljubiv

Danas 17.01.2018
Miršajmer pripada ofanzivnom neoliberalizmu i da tvrdi da ne postoji budućnost koja je izvesna i sigurna. - Ovu knjigu odlikuje metodološka fleksibilnost i mišljenje bez vrednosnih isključivosti, ona ima i teorijsku i istraživačku, ali i praktičnu… »

Vojni sud kaznio Antića oduzimanjem čina

Danas 17.01.2018
Vojni disciplinski sud u Nišu kaznio je danas predsednika Vojnog sindikata Novicu Antića vraćanjem u predhodni čin i novčanom kaznom od 5.000 dinara. Antić je kažnjen zbog, kako je navedeno, povrede vojne discipline tokom sindikalnih istupanja u… »

Bjelica "kragnom" smirio Aflala

Danas 17.01.2018
Nemanja Bjelica je sinonim za lepo vaspitanog i mirnog momka, koji gotovo da uopšte ne podiže ton, niti ima ishitrene poteze u javnim nastupima. Od Crvene zvezde, Baskonije, Fenerbahčea, pa do Minesote retki su bili momenti u kojima ste mogli da ga… »