Izvor: Danas arhiva vesti 18.01.2018

Stoltenberg sa makedonskim zvaničnicima o ulasku u NATO

Danas 18.01.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je u Skoplju razgovarao o želji Makedonije da postane članica alijanse. Stoltenberg je razgovarao sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovom i ministrima odbrane i spoljnih poslova i očekuje se da će… »

Karavan Praznika mimoze u pet gradova regiona

Danas 18.01.2018
Pet gradova okruženja biće tokom sledeće nedelje u znaku mimoze, jer će kroz njih prodefilovati Karavan koji će najaviti 49. Praznik mimoze u Herceg Novom. Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika i klovnovi će vedrinu karnevala i duh Mediterana… »

Ronaldinjo: Mesijev učitelj

Danas 18.01.2018
U matične spise upisan kao Ronaldo Asis de Moreira, Južnoamerikancima draži kao Ronaldinjo Gaučo, odavno je van vidokruga ljubitelja fudbala van rodnog mu Brazila, a sada ni zemljaci više neće moći da uživaju u majstorijama najboljeg igrača sveta… »

Mekalister i Fajon: Počinioce izvesti pred lice pravde

Danas 18.01.2018
* Nužno nastaviti briselske pregovore. Dejvid Mekalister i Tanja Fajon, poslanici Evropskog parlamenta, kažu za Danas da apeluju na nadležne organe da pronađu krivce za ubistvo Olivera Ivanovića, uz poruku da je neophodno nastaviti briselski dijalog… »

Vulinov pomoćnik naložio privođenje Aleksandra Radića

Danas 18.01.2018
Aleksandar Radić, poznati vojni analitičar, bio je priveden 27. decembra na poligonu Tehničko-opitnog centra Vojske Srbije (TOC) u Batajnici, saznaje Danas. Radićevo hapšenje naložio je Nenad Miloradović, v. d. pomoćnika ministra odbrane… »

Potrebna promena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Danas 18.01.2018
Spremni smo za najširu moguču raspravu o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Koji će morati da se menja jer nas njegovo spovođenje na terenu uverava na očigledne nedostatke, naveo je minister poljoprivrede Branislav Nedimović na poljoprivrednom… »

Građani EU najviše putuju u SAD i Tursku

Danas 18.01.2018
Broj noćenja kineskih turista u zemljama EU utrostručen je u poslednjih deset godina i dostigao je broj od 25 miliona tokom 2016. godine, pokazuju poslednji podaci Eurostata. Porast turista iz Kine u Evropi mnogo više je uvećan nego u SAD, Rusiji i… »

Filmski vodič od 18. do 24. januara

Danas 18.01.2018
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Maks vodi firmu za organizovanje događaja skoro 30 godina. Tokom karijere isplanirao je stotine zabava, ali mu… »

Šta je Hitler rekao jugoslovenskim novinarima 1938. godine?

Danas 18.01.2018
Uz dve slike, jednoj na kojoj Milan Stojadinović, uz barona fon Nojrata i Henriha Geringa obilazi počasnu četu vazduhoplovaca tokom posete Berlinu i druga, na kojoj Nojrat, Stojadinović i Gebels iz počasne lože gledaju operetu Slepi miš, Vreme… »

Penzioneri platili ceh fiskalne konsolidacije

Danas 18.01.2018
Pre sklapanja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom Vlada Srbije dostavila je toj instituciji Pismo o namerama, Memorandum o ekonomskoj i finansijskoj politici, kao i tehnički Memorandum o razumevanju, kojima se obavezala da će sprovoditi… »