Svet arhiva vesti 17.03.2018

Šojgu udario po vilijamsu: Blebeće kao alapača, nema inteligenciju!

Pravda 17.03.2018
Blebetanje u stilu najobičnije alapače, koje je demonstrirao rukovodilac Britanskog ministarstva odbrane Gavin Vilijamson, savršeno pokazuje izuzetan stepen njegove intelektualne impotencije, izjavio je Ruski ministar odbrane Sergeju Šojgu u rekaciji… »

Tragedija: Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

BK TV 17.03.2018
Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, udavilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili. Akcija spasavanja i dalje traje i traga se za još dve osobe za koje se veruje da su nestale… »

Troje uhapšenih na kurdskom protestu u Nemačkoj

Novi magazin 17.03.2018
Nemačke vlasti su saopštile da je troje ljudi danas uhapšeno u Hanoveru kada su se kurdski demonstranti sukobili s policijom tokom protesta protiv turske vojne akcije u severnoj Siriji. Agencija DPA je prenela da su neki od oko 11.000 demonstranata… »

Španija: Penzioneri protestuju, traže veće penzije

Studio B 17.03.2018
Desetine hiljada španskih penzionera protestovalo je širom zemlje, tražeći povećanje penzija. AP Photo/Manu Fernandez Sindikati i penzionerske grupe pozvali su na proteste u više od 100 gradova širom Španije, a zahtevaju da im se penzije povećaju… »

Uznemirujuće: Genocidna Turska nastavlja sa masakrima u Afrinu, a Kurdi im poručuju ovo (foto/video)

Srbija danas 17.03.2018
Ne štede nikog. U petak su turske snage počinile čist masakr u gradu Afrinu kada su artiljerijske i vazduhoplovne snage neselektivno granatirale i bombardovale stambene blokove snažnim intezitetom i tako nešto do sada još uvek nije viđeno. Footage… »

Korbin mejovoj i konzervativcima: A ruske pare vam ne smetaju?

Večernje novosti 17.03.2018
Vlada britanske premijerke Tereze Mej mora da se bori protiv „klanovskog kapitalizma“, a konzervativci treba da odustanu od trošenja „ruskog novca“. Vlada britanske premijerke Tereze Mej mora da se bori protiv „klanovskog kapitalizma“, a… »

Mitropolit Amfilohije služio pomen žrtvama martovskog pogroma

Blic 17.03.2018
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas u Manastiru Morača Svetu arhijerejsku liturgiju i pomen žrtvama martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji 2004. godine. Mitropolit Amfilohije podsetio je da su tokom martovskog pogroma porušeni… »

Moskva: Britanska kampanja posledica uspeha Rusije u Siriji

Sputnik 17.03.2018
Aktuelna antiruska kampanja u Velikoj Britaniji direktno je povezana s uspesima Rusije u Siriji, kao i s njenom borbom protiv hemijskog oružja, smatra portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. „Astanski proces stoji kao kost u… »

Kurdi u Afrinu opkoljeni sa tri strane

Al Jazeera 17.03.2018
Jedinice turske vojske i Slobodne sirijske vojske, koje u operaciji Maslinova grana djeluju s istoka, sastale su se na sjeveru Afrina s jedinicama koje djeluju sa zapada. Borci Slobodne sirijske vojske, koji se u istočnom dijelu regije Afrin bore uz… »

Asadova armija oslobodila od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute! Lavrov: Dotući ćemo ih!

Pravda 17.03.2018
Sirijska regularna armija oslobodila je od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute. Ovo je zvanično saopštio vojni vrh u Damasku. Dodatno je precizirao i naglasio: „Krvlju naših palih heroja u Istočnoj Guti su oslobođene desetine naselja i… »