Svet arhiva vesti 17.03.2018

„Gugl”, „Fejsbuk” i država misle da imaju pravo na sve

Politika 17.03.2018
Evropa je donela uredbu o zaštiti informacija o ličnosti koja stupa na snagu u maju, a Beograd će probati da se sa njom usaglasi zbog čega radi na novom zakonu. Od našeg specijalnog izveštača Beč – To što je EU poverovala Vašingtonu da se u… »

Ko je naterao Makrona da promeni mišljenje?

Vesti online 17.03.2018
Treba imati u vidu i francusku politiku u 20. veku i na početku 21. veka, koja je zasnovana na bliskim odnosima sa Velikom Britanijom i SAD, ocenjuju stručnjaci. Uprkos tome što je Rusija počasni gost na Sajmu knjiga u Parizu, francuski predsednik… »

Na dalekom istoku Rusije počelo glasanje na predsedničkim izborima

Sputnik 17.03.2018
U Rusiji je počelo glasanje na predsedničkim izborima. Prvo su otvorena biračka mesta u Čukotskom autonomnom okrugu i u Kamčatskom kraju. Glasanje traje od 8.00 do 20.00 sati po lokalnom vremenu. Biće otvoreno više od 97.000 biračkih jedinica, od… »

Češka, Švedska i Slovačka: Nervni agens ne potiče od nas

N1 Info 17.03.2018
Češka, Slovačka i Švedska su danas odbacile ruske navode da nervni agens kojim su otrovani nekadašnji ruski dvostruki agent i njegova ćerka možda potiče iz tih zemalja. Takvu verziju je danas iznela portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova… »

„Gardijan“: Bojkot Mundijala 2018. — svet se promenio, Englezi mnogo toga ne shvataju

Sputnik 17.03.2018
Odustajanje engleske reprezentacije od učešća na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji neće imati apsolutno nikakvog efekta na rusku spoljnu politiku, piše britanski „Gardijan“. Prema mišljenju novinara ovog lista… »

Preminuo haker koji je vlastima prijavio Čelsi Mening (video)

BK TV 17.03.2018
Porodica saopštila tužne vesti! Adrijan Lamo, javnosti poznat kao haker koji je odao američkog transrodnog vojnika Čelsi Mening kao uzbunjivača, preminuo je u 37. godini, javljaju svetski mediji. Mening, koju je odao Lemo, u javnosti poznat i kao… »

Tri atomske podmornice tipa „borej“ pojačale sastav ruske vojne mornarice

Sputnik 17.03.2018
Tri atomske podmornice četvrte generacije, „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“, već su ušle u sastav ruske vojne mornarice i ispunjavaju svoje borbene zadatke, izjavio je u subotu glavni komandant Vojno-mornaričke… »

Spektakularan prizor u Rusiji uoči predsedničkih izbora! Fenomenalni Putinov portret od 300 automobila! (video)

BK TV 17.03.2018
U Rusiji se sutra održavaju predsednički izbori, a grupa vozača u Sibiru odlučila je da na jedinstven način pokaže podršku aktuelnom predsedniku Vladimiru Putinu. Pravilnim rasporedom svojih automobila kreirali su njegov portret. FOTO… »

Moskva: Ako bude ometao Ruse u glasanju, Kijev će odgovarati na međunarodnom nivou

Sputnik 17.03.2018
Ukoliko Ukrajina bude sprečavala Ruse da glasaju na izborima za predsednika Ruske Federacije u diplomatskim ustanovama, Rusija će tražiti odgovor na međunarodnom nivou, izjavio je član Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak… »

Boko haram ubio ribare zbog "odavanja informacija"

N1 Info 17.03.2018
Ekstremisti nigerijske džihadističke grupe Boko haram ubili su pet ribara na ostrvu na jezeru Čad, optuživši ih da su davali informacije o devojkama otetim prošlog meseca, saopštio je predstavnik ribara. "Pet ljudi je otišlo na obalu jezera i tamo… »