Svet arhiva vesti 17.03.2018

Zašto se Putin meša u ruske izbore

Politika 17.03.2018
Za deo Amerike, s Velikom Britanijom koja pokušava da zadrži evropski primat, ovo je borba protiv ruskog predsednika kao promotora novog modela svetskih, ali i unutrašnjih odnosa. Nije tako davno bilo kada je Barak Obama kao najveću pakost izgovarao… »

U Rusiji u toku glasanje na predsedničkim izborima

N1 Info 17.03.2018
Biračka mesta su otvorena na ruskom Dalekom istoku na predsedničkim izborima u kojima predsednik Vladimir Putin traži četvrti mandat na čelu države. Glasanje je počelo u 08.00 u nedelju po lokalnom vremenu (21.00 u subotu po srednjeevropskom… »

Otpušten bivši zamjenik direktora FBI-a

Al Jazeera 17.03.2018
Andrew McCabe neovlašteno je otkrivao informacije medijima u vezi s istragom o Trumpu, navodi Ministarstvo pravosuđa. Andrew McCabe, koji je u januaru otišao s dužnosti zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI), ali je ostao raditi u… »

Iran protiv svakog ometanja nuklearnog sporazuma

Al Jazeera 17.03.2018
Teheran neće prihvatiti nikakve izmjene koje bi ograničile efekte iranskog nuklearnog sporazuma. Teheran neće prihvatiti nikakve izmjene koje bi ograničile efekte iranskog nuklearnog sporazuma, rekao je predsjednik iranskog Vrhovnog vijeća za… »

Češka negira rusku tvrdnju o porijeklu nervnog otrova

Al Jazeera 17.03.2018
Češki zvaničnici oporvgnuli su tvrdnje Rusije kako je nervni otrov u Veliku Britaniju stigao iz Češke. Češki ministar vanjskih poslova Martin Stropnicky opovrgnuo je moskovske optužbe da je nervni otrov upotrijebljen u napadu na bivšeg ruskog… »

Liga Evrope: Arsenalovi navijači nemaju se čega bojati u Moskvi

Al Jazeera 17.03.2018
Ogledi Arsenala i CSKA dolaze u trenutku povećanih tenizija između Britanije i Rusije zbog trovanja bišeg špijuna Sergeja Skripala. Aleksej Sorokin, predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva 2018. izjavio je da Arsenalovi navijači nemaju… »

Uznemirujuće! Objavljen snimak rušenja "grdosije" od 950 tona pred očima vozača! (video)

BK TV 17.03.2018
Na Jutjubu je objavljen snimak urušavanja mosta u Majamiju koji se pre dva dana srušio na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba. Trenutak urušavanja snimio je jedan vozač. Na snimku se vidi kako se automobili kreću u četiri trake u jednom… »

Predsednica Mauricijusa podnela ostavku

B92 17.03.2018
Predsednica Mauricijusa Amina Gurib-Fakim, jedina žena šef države u Africi, podnela je ostavku usred finansijskog skandala. Gurib-Fakim je podnela ostavku u "interesu nacije", rekao je novinarima njen advokat Jusuf Mohamed. Ostavka će stupiti na snagu… »

Sirijski paradoks: Da li je Vašington čuo upozorenje Moskve? Jurišamo li u susret svetskom ratu?

Pravda 17.03.2018
Sirijski paradoks gotovo da ne može da bude veći, uz to i opasniji — što je bliži kraju građanski rat u toj zemlji, to smo bliže njegovom rasplamsavanju u svetski rat. Ili makar tako izgleda. U oba slučaja, briga ne može a da ne bude velika… »

Okomili se na Ruse: Hakeri napadaju sajtove ruskih službi noć pred izbore

Srbija danas 17.03.2018
Napadi pogađaju različite sajtove. Aktivnost hakera uoči sutrašnjih predsedničkih izbora u Rusiji je povećana, a najviše je napada bilo na sajt Federalne službe za nadzor u oblasti informacionih tehnologija i masovnih komunikacija - Roskomnadzora… »