Svet arhiva vesti 17.03.2018

Rusija uzvraća: Proterane britanske diplomate

OK radio 17.03.2018
Ruska vlada odlučila je da protera 23 britanskih diplomata iz zemlje, biće zatvoren Britanski savet u Rusiji a povučen je i sporazum o ponovnom otvaranju britanskog konzulata u Sankt Peterburgu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova… »

(Video) Glasanje na krajnjem severu Rusije: Ovde ljudi ne idu na izbore, nego izbori dolaze kod njih, a kad vidite kako....

Kurir 17.03.2018
Stanovnici Jamalske tundre već glasaju za novog predsednika Rusije. Zanimljiv je sam postupak glasanja, s obzirom na to da je u nepristupačnim područjima krajnjeg severa zemlje jako teško organizovati izbore. U ove krajeve se bez specijalnog vodiča… »

(Video) Ušao bi u rat sa zapadom, vratio carstvo i obesio protivnike: Ovo je Vladimir Žirinovski, Putinov rival na…

Kurir 17.03.2018
Rusi će u nedelju birati između 8 predsedničkih kandidata, i Vladimir Žirinovski, kandidat ruske Liberalno-demokratske partije, najiskusniji je od svih, ali i najozloglašeniji, zbog svojih kontroverznih stavova, koje otvoreno iznosi. Politička… »

Austrijanci veruju novoj vladi: Veliko poverenje za kabinet Sebastijana Kurca

Kurir 17.03.2018
Austrijanci su zadovoljni novom vladom koju čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka Austrije (FPO), pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja. "Jesu li Austrijanci dobili ono što su želeli pre izbora" je pitanje kojim se bavilo… »

Danas je dan svetog Patrika: Zašto se taj praznik slavi i kako se obeležava širom planete?

Kurir 17.03.2018
Danas je Dan svetog Patrika, praznik star više od hiljadu godina, a slavi se 17. marta, i to najviše u Irskoj, a poslednjih 50 godina masovne proslave prave se i u SAD. Širom sveta danas se slavi irski nacionalni praznik, Dan svetog Patrika… »

(Video) Najomraženiji haker (37) pronađen mrtav: Adrijan Lamo je ocinkario vojnika Čelsi Mening američkim vlastima!

Kurir 17.03.2018
Adrijan Lamo, prozvan najomraženijim hakerom na svetu, preminuo je u 37. godini. Lamo je bio najpoznatiji po odavanju američkog transrodnog vojnika Čelsi Mening kao uzbunjivačice, koja je kasnije osuđena za izdaju zbog krađe hiljada tajnih vojnih… »

Zukorlić traži od Srbije da izvuče iz Sirije i Iraka porodice pripadnika Islamske države!

Srbija danas 17.03.2018
Novi zahtev lidera SPP-a. Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj… »

Rusija spremna za novi mandat Vladimira Putina?

Slobodna Evropa 17.03.2018
Autor: Julia Petrovskaja Očekuje se da će Vladimir Putin, koji neprekidno vlada poslednih 18 godina, osvojiti novi predsednički mandat na današnjim predsedničkim izborima. On ostaje najpopularniji političar, uprkos padu životnog standarda… »

Rusija: Putin ubjedljivo vodi na predsjedničkim izborima

Al Jazeera 17.03.2018
Prve izlazne ankete govore da je Vladmir Putin u prednosti u odnosu na protivkandidate i da je osvojio 73 posto glasova. Predsjednik Rusije Vladimir Putin osvojio je 73,3 posto glasova na predsjedničkim izborima, saopćila je Centralna izborna komisija… »

Cijina maca

Politika 17.03.2018
Da li je napredak to što Tramp hoće da prvi put u istoriji na mesto šefa Centralne obaveštajna agencija (CIA) dovede ženu ako je ta žena rukovodila tajnim zatvorima i nadgledala mučenje pritvorenika? S tim pitanjem suočiće se Senat SAD kad bude… »