Svet arhiva vesti 17.03.2018

Oborena letelica koja je išla ka ruskoj bazi u Siriji: Sistem "Pancir S1" ispalio dva hica, letelica pala u more

Pravda 17.03.2018
Ruski sistem protivazdušne odbrane u bazi Hmejmim oborio je danas nepoznatu letelicu nadomak priobalnog naselja Jableh. Na nepoznatu letelicu je ispaljeno dva projektila, a ona se srušila u Sredozemno more. Dejstvovao je ruski sistem Pancir S1. Nije… »

Pet ribara ubijeno u napadu Boko harama

Novi magazin 17.03.2018
Ekstremisti nigerijske džihadističke grupe Boko haram ubili su pet ribara na ostrvu na jezeru Čad, optuživši ih da su davali informacije o devojkama otetim prošlog meseca, saopštio je danas predstavnik ribara. "Pet ljudi je otišlo na obalu jezera… »

Rusija bira predsednika: Otvorena birališta na dalekom istoku

BK TV 17.03.2018
U trci za predsednika Rusije je osam kandidata, a apsolutno najveće izglede za pobedu ima Vladimir Putin. Na ruskom dalekom istoku danas su otvorena biračka mesta za izbor predsednika Rusije na kojima se očekuje da će pobedu odneti aktuelni šef… »

Radikalne metode: Stavio je kavez na glavu, a razlog će vas šokirati

Srbija danas 17.03.2018
Neverovatno. Strastveni pušači kada odluče da bace cigarete imaju veliki problem prilikom odvikavanja. Pribegavaju raznim metodama, slušaju sve savete okoline, koriste razne pilule protiv pušenja, hanzaplast, ali kada ništa ne pomaže, pristupa se i… »

Afrin čeka ono najgore: Horde zla pred vratima grada, Kurdi u egzodusu, velika sramota za ceo svet

Srbija danas 17.03.2018
Erdogane, sram te bilo! Dana 14. marta 2018., turski predsednik Erdogan poručio je kako će prema svemu sudeći turska vojska do kraja zauzeti Afrin, severni sirijski grad gde kontrolu drže Kurdi. Trenutno su popodnevni sati 17. marta, a iz Ankare i… »

Očekuje se Putinova pobeda: Otvorena biračka mesta na dalekom istoku Rusije

Srbija danas 17.03.2018
U trci za predsednika Rusije je osam kandidata. Na ruskom dalekom istoku danas su otvorena biračka mesta za izbor predsednika Rusije na kojima se očekuje da će pobedu odneti aktuelni šef države Vladimir Putin. Zbog 11 časovnih zona, glasanje je… »

Ruski ambasador Londonu: Moskva ovakvo ponašanje ne prašta

Sputnik 17.03.2018
Moskva neće zaboraviti način na koji je London pokušao da deluje u vezi sa slučajem trovanja kontraobaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko. „Predočene su nam ozbiljne… »

Švedska i Severna Koreja o mirnom rešenju korejske krize

N1 Info 17.03.2018
Švedska ministarka spoljnih poslova Margot Valstrom završila je trodnevne razgovore sa severnokorejskim kolegom Ri Jong Hoom u Stokholmu i rekla da su razgovarali o "prilikama i izazovima za nastavak diplomatskih napora za mirno rešenje" korejske… »

Tereza Mej: Razmatramo sledeće korake sa saveznicima

Sputnik 17.03.2018
Premijerka Britanije Tereza Mej saopštila je danas da će razmotriti sledeće korake, zajedno sa svojim saveznicima, nakon što je Rusija saopštila da će proterati dvadeset troje britanskih diplomata iz zemlje. „Nikada nećemo tolerisati pretnju po… »

Dupla ofanziva: Saa se obrušila na dva glavna militantna uporišta u istočnom Damasku!

Pravda 17.03.2018
Elitne snage sirijske vojske pokrenule su novi napad na oružane grupe pobunjenika u Damasku u regionu Istočna Guta. Prema izvorima povezanim sa vojskom, sirijska armija sprovodi koncentrični napad u najjužnijem džepu istočne regije Guta, ciljajući… »