Svet arhiva vesti 17.03.2018

Britanska vlada: Odluka Rusije očekivana, razmatramo naše naredne korake

Kurir 17.03.2018
Vlada Velike Britanije potvrdila je navode o proterivanju 23 britanskih diplomata iz Rusije i najavila da će naredne nedelje biti održan sastanak britanskog Saveta za nacionalnu bezbednost o razmatranju daljih koraka u sporu sa Moskvom oko trovanja… »

(Video) Upozoravao je na katastrofu, ali se niko nije javio na telefon: Inženjer 2 dana pre rušenja mosta ostavio jezivu…

Kurir 17.03.2018
Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u Majamiju, u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta, ali tu poruku niko nije preslušao, saopštio je danas zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi… »

(Video) Tragedija u Grčkoj: Potonuo brod s migrantima, udavilo se 16 osoba, među njima šestoro dece!

Kurir 17.03.2018
ATINA - Najmanje 16 migranata se danas udavilo kada je krijumčarski brod potonuo blizu grčkog ostrva Agatonisi, a pokrenuta je potraga za još dvoje koji se smatraju nestalim. Veruje se da je brod prevozio 21 osobu kada je potonuo zbog još nepoznatog… »

Rusija bira predsednika: "Cirkus", Krim, šta brine Putina

B92 17.03.2018
Moskva -- Danas se održavaju redovni predsednički izbori u Rusiji. Očekuje se pobeda Putina, ponovo, a BBC navodi pet stvari koje bi trebalo da znate. Prema svim dosadašnjim anketama, očekuje se da, četvrti put, pobedi Vladimir Putin. Ruski… »

Merkel: EU u odlučujućoj fazi

Večernje novosti 17.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da se EU nalazi u odlučujućoj fazi i najavljuje da će na idućem Savetu unije po prvi put biti razgovarano o budućim odnosima sa Velikom Britanijom. Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da se EU nalazi u… »

Otkazano oko 120 letova u Britaniji zbog snežne oluje

Radio 021 17.03.2018
Oko 120 letova sa britanskih aerodroma Hitrou i Getvik otkazano je danas zbog snežne oluje, a izdato je i upozorenje vozačima da budu oprezni na putevima. Letovi su otkazani još u petak uveče zbog snežne oluje nazvane "mini zver sa istoka", a… »

Poginula stjuardesa, ispala iz aviona na pisti

B92 17.03.2018
Avio-kompanija "Emirati" saopštila je da je preminula stjuardesa koja je ispala iz aviona na pistu, dok je stajala na izlazu za hitne slučajeve. Stjuardesa je u sredu ispala iz aviona Boing 777, koji je bio parkiran na pisti aerodroma "Entebe" u Ugandi… »

Brenan kritikuje Trampa jer se radovao smeni Mekejba

RTS 17.03.2018
Bivši direktor Centralne obaveštajne agencije Džon Brenan optužio je američkog predsednika Donalda Trampa da je "podmitljiv, nemoralan i politički korumpiran", jer se radovao smeni zamenika direktora FBI Endrjua Mekejba. Džon Brenan je reagovao na… »

Pretnje i metak u pismu za pregovarača o imenu Makedonije

Vesti online 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak. Prema tamošnjim medijima, pismo je bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijsu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je započela istragu u vezi sa… »

Avion pao na kuću na Filipinima, deset žrtava

Radio 021 17.03.2018
Najmanje deset ljudi poginulo je danas kada se mali avion srušio na kuću severno od filipinske prestonice Manile, saopštili su zvaničnici. Avion "pajper 23" srušio se neposredno posle poletanja sa malog aerodroma u mestu Paridel, u provinciji… »