Svet arhiva vesti 17.03.2018

(Foto) šta to Tramp nosi u džepu? Svi pričaju o detalju koji je izvirio iz sakoa američkog predsednika

Kurir 17.03.2018
Američki predsednik Donald Tramp uzburkao je javnost neobičnim predmetom koji je nosio u džepu svog sakoa. On se u petak pojavio u Beloj kući sa nečim što bi se moglo učiniti kao jedan veoma neobičan modni detalj. Have I had a stroke or is Donald… »

Greška ispravljena: Irgo se vratio kući / VIDEO

B92 17.03.2018
Pas koga je kompanija "Junajted erlajns" greškom smestila u avion za Japan, vraćen je vlasnicima u SAD. Desetogodišnji nemački ovčar po imenu Irgo, stigao je na aerodrom Vičita u četvrtak uveče pošto ga je kompanija jednim privatnim avionom… »

Troje poginulo od zalutalih metaka tokom obračuna u Riju

RTS 17.03.2018
Jednogodišnji dečak i još dve osobe stradale su od zalutalih metaka tokom okršaja policije i naoružanih ljudi u faveli Alemao u Rio de Žaneiru, saopštili su zvaničnici. Četiri osobe su ranjene. Policija Rija je saopštila da se incident odigrao… »

Uhapšen blizak saveznik Mahmuda Ahmadinežada

Vesti online 17.03.2018
Iranska policija uhapsila je bliskog saveznika bivšeg predsednika Mahmuda Ahmadinežada, javila je agencija ILNA. Pozivajući se na kancelariju tužilaštva u Teheranu, agencija navodi da je "radi istrage" uhapšen Esfandiar Rahim Mašei, ne iznoseći… »

Najviše na svetu puše Crnogorci

RTS 17.03.2018
Crna Gora je država sa najvećom konzumacijom duvana po glavi stanovnika u svetu i jedna od retkih zemalja kod kojih se beleži skok u broju onih koji koriste duvan, navode u saopštenjima organizacije „Juventas“ i Centar za monitoring i… »

Bolnica platila 95.000 evra za blokadu štetnih talasa

Radio 021 17.03.2018
Austrijske sanitarne vlasti ostale su zatečene, a mediji se odlično zabavljaju na račun ugovora vrednog 95.000 evra, koji je jedna velika bolnica u Beču potpisala s "lovcem na štetne talase" kako bi "energetski pročistio” novosagrađenu bolničku… »

Merkel i Si traže rešenja za tarife SAD na čelik

Politika 17.03.2018
Berlin - Nemačka kancelarka Angela Merkel i kineski predsednik Si Đinping razgovarali su danas o situaciji na tržišu čelika u svetu, nakon što su SAD uvele tarife na uvoz čelika i alumunijuma, i dogovorili se da rade na rešenjima u okviru Grupe… »

Poslednji potez pre ostavke: Cerar spremio tajno pismo protiv Hrvatske i poslao u Brisel

Blic 17.03.2018
Slovenija bi u petak trebalo da preda pismo Evropskoj komisiji s predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici, a predajom tog pisma formalno bi trebalo da započne rok od tri meseca u kojem bi Komisija… »

CG: Vujanović raspisao lokalne izbore za 27. maj

Glas Amerike 17.03.2018
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je danas lokalne izbore u Podgorici i još devet opština za 27. maj, dok će sedam dana ranije glasanje biti održano u sjevernoj opštini Plužine. Izbori će se, osim u glavnom gradu i njegovoj gradskoj… »

Albance dotuklo more: Uhapšeno 12 funkcionera zbog korupcije, među njima i gradonačelnik

Večernje novosti 16.03.2018
Albansko tužilaštvo saopštilo je danas da je 12 funkcionera, među kojima je i jedan gradonačelnik, uhapšeni zbog nezakonite prodaje zemljišta pored mora. Albansko tužilaštvo saopštilo je danas da je 12 funkcionera, među kojima je i jedan… »