Arhiva vesti 23.05.2018

Trivan: Srbija će se menjati uz Zakon o klimatskim promenama

N1 Info 23.05.2018
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će usvajanjem Zakona o klimatskim promenama Srbija početi da se menja u skoro svim oblastima, jer će sve sektorske politike morati da se usklade sa postizanjem evropskih standarda u zaštiti… »

Izraelski ministar poručio EU da ide dođavola

N1 Info 23.05.2018
.Izraelski ministar Juval Stajnic poželeo je da Evropska unija "ode dođavola" jer traži istragu brutalnosti izraelske policije nad izraelskim Arapima. EU je u utorak osudila obračun izraelske policije protiv demonstranata u Haifi koji su demonstrirali… »

ATP lion: Duci Lajović preko Slovaka do četvrtfinala

Hot sport 23.05.2018
Srpski teniser trijumfovao je protiv Slovaka Filipa Horanskog u dva seta čime je ušao među osam najboljih na turniru u francuskom gradu. Lajović je do trijumfa stigao za nešto više od sat i po vremena igre, tačnije 93. minuta u dva seta – 6:4… »

Tehnički pregled vozila najmanje pola sata, uz fotografije

RTV 23.05.2018
BEOGRAD - Iako neće biti drugog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina, promena u proceduri će biti, kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije ističući da će tehnički pregledi biti obavezni i detaljniji. Odluka da se… »

Smena ambasadora Srbije i direktora kulturnog centra u Parizu zbog bahatosti

Radio 021 23.05.2018
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najverovatnije će opozvati ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića, posle njihovog nedavnog sukoba, piše "Kurir". "Kurir" piše da SNS i SPS, kao… »

Velika šteta od nevremena u kuršumlijskim selima

Novi magazin 23.05.2018
Tročasovno olujno nevreme nanelo je sinoć veliku štetu Rači Kosaničkoj i okolnim selima kod Kuršumlije. "Voda je odnela stoku, poljoprivredne mašine, vozila, nasipe, bandere, uništila useve. Oko 150 kuća po selima je odsečeno, prekinuto je… »

Ljajić: Nema ukidanja rominga, moguće niže cene usluga

Studio B 23.05.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene. „Mi bi za početak bili zadovoljni da dođe do snižavanja cena roming usluga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske… »

Izraelska vlada održava sastanke u specijalnom bunkeru

RTV 23.05.2018
JERUSALIM - Izraelski članovi vlade zaduženi za bezbednost održavaju sastanke u novom specijalno izgrađenom bunkeru u Jerusalimu. Promena mesta održavanja sastanaka, koji su se uobičajeno održavali u kancelariji izraelskog premijera u Jerusalimu… »

Patrijarh Irinej u Moskvi: Srbi veoma bliski ruskom narodu

Dnevnik 23.05.2018
BEOGRAD: Patrijarh srpski Irnej, koji je posetio Moskovsku patrijaršiju povodom primanja nagrade Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, poručio je da su Srbi veoma bliski ruskom narodu i da ta bliskost traje već vekovima zahvaljući crkvi… »

Ministar izbacuje migrante iz Pariza: Oko 2.300 ljudi treba da napusti kampove

Kurir 23.05.2018
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolon naložio je evakuaciju oko 2.300 migranata iz kampova u Parizu, usred spora sa skupštinom grada o tome kako rešavati ovaj dugotrajan problem. Kolon je u saopštenju rekao da je policiji naložio da… »