Arhiva vesti 23.05.2018

Na suđenju u Crnoj Gori čitane poruke Dikića slate Vučiću

Danas 23.05.2018
Na današnjem suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora u Crnoj Gori pre dve godine pročitani su sadržaji iz telefona optuženih, javlja RTCG. Pročitane su SMS poruke koje je Bratislav Dikić uputio Aleksandru Vučiću, u kojima ga pita da li i… »

Revolt poljoprivrednika zbog naplate naknade za odvodnjavanje

Radio 021 23.05.2018
Naplata naknade za odvodnjavanje izaziva revolt poljoprivrednika u Vojvodini, a rešenja o plaćanju tog nameta za 2017. i prva tri meseca 2018. godine, koja im stižu ovih dana, izazivaju veliko nezadovoljstvo, piše Vojvodjanski analitičko… »

Američki ambasador pozirao kraj fotografije Jerusalima bez džamija

Novi magazin 23.05.2018
Ambasador SAD u Izraela u Dejvid Fridman slikao se s fotografijom Jerusalima na kojoj je zamišljeni jevrejski "Treći hram" fotomontažom postavljen umesto džamija Kupole na steni i Al Akse. Ta fotografija mu je poklonjena tokom posete jednom institutu… »

Misterija 7.000 tela na travnatom polju u Misisipiju

B92 23.05.2018
Zvaničnici veruju da ostaci čak 7.000 nekadašnjih pacijenta psihijatrijske bolnice leže pokopani na polju u sklopu Medicinskog centra Univerzitet Misisipija. Tela su sahranjena pod zemljom koja pripada univerzitetskom kampusu, a otkrivena su tokom… »

Građani uzalud branili borove, seča zbog saobraćajne petlje

N1 Info 23.05.2018
Putevi Srbije počeli su pripremne radove za izgradnju obilaznice oko Beograda kod Petlovog brda, koja će delom proći i kroz park Borići koji već mesecima čuvaju građani. To podrazumeva seču 160 borova, čemu se protivi loklano stanovništvo, jer… »

Runi i Bejns sve bliži MLS, a Portugalac klupi Evertona

B92 23.05.2018
Dvojica iskusnih fudbalera Evertona Vejn Runi i Lejton Bejs najverovatnije će u narednim danima napustiti klub i preći u američku MLS ligu. Takođe, engleski mediji očekuju da novi menadžer "Karamela" postane Portugalac Marko Silva. Kako se navodi… »

Drezden, evakuacija zbog bombe iz Drugog svetskog rata

RTS 23.05.2018
Nemačke vlasti evakuisale su centralni deo istočnog grada Drezdena, dan nakon što je zaostala bomba iz Drugog svetskog rata pronađena tokom građevinskih radova. Vlasti su saopštile da je oko 8.700 ljudi evakuisano iz kuća i poslovnih prostorija u… »

Generalni štrajk: Radnici Zastave oružja obustavili rad

iKragujevac 23.05.2018
Radnici prve smene u fabrici "Zastava oružje" iz Kragujevca jutros su obustavili rad, a štrajk će se nastaviti i u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja zahteva radnika, rečeno je Beti u sindikatu. Prema rečima predsednika sindikata Dragana Ilića, u… »

Hamburg od 31. maja uvodi zabranu vožnje starih dizel automobila

Auto blog 23.05.2018
Hamburg, grad na severu Nemačke, uvešće 31. maja zabranu vožnje starih dizel automobila u dve ulice, saopštile su danas gradske vlasti. Time se pojačava pritisak na nemački Folksvagen i druge automobilske kompanije da urade prepravke na modelima… »

Vučić danas sa Sarazinom

Blic 23.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa članom Odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa Evropskom unijom Manuelom Sarazinom. Kako navodi predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić i Sarazin sastaće se u 13 sati u zgradi… »