Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 05.09.2018

Haradinaj: Granice nisu u nadležnosti Tačija; Opozicija i Srpska lista onemogućavaju formiranje pregovaračke ekipe Kosova

Večernje novosti 05.09.2018
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da su ovlašćenja predsednika te tzv. države jasna i da teritorije i granice Kosova nisu u njegovoj nadležnosti. Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da su ovlašćenja… »

Vučić i Čepurin razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Večernje novosti 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u sredu ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemalje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u sredu ambasadora… »

Međunarodna organizacija za zabranu hemijskog oružja potvrdila da je Britanka preminula u julu bila otrovana novičokom

Večernje novosti 04.09.2018
Međunarodna organizacija za zabranu hemijskog oružja sa sedištem u Hagu potvrdila je večeras zaključke britanskih vlasti da je nervni agens novičok koriščen u trovanju jednog para na jugu Engleske. Međunarodna organizacija za zabranu hemijskog… »

Firme da prijave oteto: Popis srpske imovine u SFRJ

Večernje novosti 05.09.2018
Poziv firmama da prijave oteto u bivšoj Jugoslaviji. Potraživanja i fondova i banaka. SRBIJA je odlučila da pomogne domaćim firmama koje potražuju imovinu u bivšim jugoslovenskim republikama, pre svega onu koja im je devedesetih oteta u Hrvatskoj… »

Pletikosić se zagrevao

Večernje novosti 05.09.2018
Srpski reprezentacija osvojio 33. mesto malokalibarskom puškom na Svetskom prvenstvu u Čangvonu. STEVAN Pletikosić je zauzeo 33. mesto MK puškom iz ležećeg stava na SP u Čangvonu, sa 621,7 krugova. Ovo je za našeg strelca bilo dobro zagrevanje… »

Do 4. septembra 262 slučaja virusa Zapadnog Nila na teritoriji Srbije

Večernje novosti 04.09.2018
Do 4. septembra na teritoriji Srbije registrovano je 262 slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila, kao i 25 smrtnih slučajeva, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" Do 4. septembra na teritoriji Srbije… »

Bombe skrivene 73 godine

Večernje novosti 05.09.2018
Na gradilištu u Ulici Boška Petrovića u Novom naselju pronađena eksplozivna naprava. Na ovoj lokaciji su i ranije otkrivane avionske bombe iz Drugog svetskog rata. NA gradilištu na kraju Ulice Boška Petrovića u novosadskom Novom naselju, pronađene… »

Upućen poziv Kimu za posetu Rusiji, još nema odgovora

Večernje novosti 05.09.2018
Moskva i Pjongjang razgovaraju o mogućnostima posete severnokorejskog lidera Kim Džong Una Rusiji, izjavio je savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. Moskva i Pjongjang razgovaraju o mogućnostima posete severnokorejskog lidera Kim Džong Una Rusiji… »

Na jahti u Portugaliji zaplenjeno 840 kilograma kokaina

Večernje novosti 05.09.2018
U Portugaliji je na jednoj jahti u Atlantiku zaplenjeno 840 kilograma kokaina. LISABON - U Portugaliji je na jednoj jahti u Atlantiku zaplenjeno 840 kilograma kokaina, saopštila je policija. U poslednja tri meseca portugalska policija je na moru… »

Nema izuzetaka za muslimane: Kažnjena zbog burke u policijskoj stanici

Večernje novosti 05.09.2018
Policija u Orhusu, na zapadu Danske, navela je da 48-godišnja žena nije znala da je u Danskoj odnedavno zabranjeno nošenje takve odeće u javnosti. Danska policija saopštila je da je kaznila turistkinju iz Turske sa 1.000 kruna (155 dolara) koja je s… »