Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 05.09.2018

Albanizacija bošnjaka u raškoj oblasti? Po uzoru na kurtija: Ugljanin promenio ime liste u „Samoopredeljenje“

Večernje novosti 05.09.2018
Slučajno ili ne, naziv „Samoopredeljenje“ nosi i najradikalnija stranka i poslanička grupa na Kosovu, koju predvodi Aljbin Kurti. Politička grupacija Sulejmana Ugljanina je pre nekoliko dana najavila svoje učešće na izborima za Bošnjačko… »

EU primorava internet kompanije da uklone terorističke sadržaje

Večernje novosti 05.09.2018
Evropska komesarka za pravosuđe rekla da se "mora imati apsolutna sigurnost da će sve platforme i IT provajderi izbrisati teroristički sadržaj" Evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova rekla je danas da Evropska komisija priprema novi set propisa… »

"Novosti" saznaju: I Pariz protiv razgraničenja?

Večernje novosti 05.09.2018
Francuska se pridružuje stavovima Nemačke kada je reč o rešavanju budućeg statusa Kosova i Metohije. Ovaj stav je iskristalisan na prošlonedeljnoj konferenciji ambasadora. FRANCUSKA je, poput Nemačke, protiv "razgraničenja" između Beograda i… »

Nesreća u centru Beograda: Dve osobe povređene u sudaru tramvaja i automobila

Večernje novosti 05.09.2018
Dve osobe lakše su povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u Ulici kraljice Marije. BEOGRAD - Dve osobe lakše su povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u Ulici kraljice Marije. Nesreća se dogodila oko 7.30, kada je vozač automobila… »

Srebro za Vukićevića u Čileu

Večernje novosti 05.09.2018
Najbolji srpski skijaš podelio drugo mesto sa francuskim prvakom Blajseom u istom vremenu - 1.09,04 minuta. NAJBOLjI srpski skijaš, Marko Vukićević, osvojio je srebrnu medalju u spustu na Južnoameričkom kupu (SAC) u Čileu, a drugo mesto je podelio… »

Suarez zove Pogbu na “Nou Kamp”

Večernje novosti 05.09.2018
Pogba je vrhunski fudbaler koji je osvojio mnogo trofeja. Ima puno kvaliteta, jedan je od zvezda Mančester junajteda i sigurno da želi da se bori za još trofeja – rekao je fudbaler Barselone. Napadač Barselone Luis Suarez pozvao je fudbalera… »

Slučaj ''branson'' Erdogan: Turska ne može da ispuni ''nezakonite zahteve'' SAD

Večernje novosti 05.09.2018
Turska ne može da ispuni "nezakonite zahteve" SAD u vezi sa aktuelnim slučajem uhapšenog američkog sveštenika Endrus Bransona, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. ISTANBUL - Turska ne može da ispuni "nezakonite zahteve" SAD u vezi sa… »

Umesto jefitnijeg benzina, stiže poskupljenje: Plitak Dunav - pumpa cene

Večernje novosti 05.09.2018
Umesto najavljenog pojeftinjenja na našim benzinskim stanicama, naftni derivati opet poskupljuju. Ovog puta korekcije se objašnjavaju niskim vodostajem, što je uticalo na rast troškova. PRE više od mesec dana najavljivano je da će cene goriva u… »

Ubistvo investitora: Osuđen čak devet puta, a nikada nije robijao

Večernje novosti 04.09.2018
Ubijeni građevinski investitor Zoran Trifunović godinama nizao brojne krivične prijave. Dobijao uslovne kazne za divlju gradnju, falsifikovanje, nanošenje povreda... GRAĐEVINSKI investitor Zoran Trifunović (59), kojeg je u nedelju u beogradskom… »

SAD: Sajber pretnje iz više zemalja uoči izbora

Večernje novosti 04.09.2018
Direktor američke nacionalne obaveštajne službe Den Kouts izjavio je da je zabrinut zbog sajber pretnji iz više zemalja uoči predstojećih izbora u SAD, ali nije precizirao o kojim zemljama je reč. Direktor američke nacionalne obaveštajne službe… »