Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Uklonjena zastava RS ispred kabineta Dodika u Predsedništvu BiH

RTS 23.11.2018
Nakon što su službenici kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ispred njegove kancelarije u zgradi Predsedništva BiH postavili zastavu Republike Srpske, ona je uklonjena na zahtev kabineta Šefika Džaferovića s obzirom da se… »

Uklonjena zastava RS ispred kabineta Dodika u Predsedništvu

Studio B 23.11.2018
Nakon što su službenici kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika danas ispred njegove kancelarije u zgradi Predsedništva BiH postavili zastavu Republike Srpske, ona je uklonjena na zahtev kabineta Šefika Džaferovića s obzirom da… »

Tužilaštvo: MUP RS Nije zataškao ubistvo Dragičevića!

Večernje novosti 23.11.2018
Tužilaštvo Republike Srpske ispitalo navode Slobodana Vaskovića. Nisu pronađeni dokazi koji povezuju radnike MUP sa ovim zločinom. DARKO Ilić, Dubravko Kremenović i drugi pripadnici MUP RS nisu umešani u zataškavanje ubistva Davida Dragičevića… »

Džaferović odgovorio Dodiku: Dejtonskog sporazuma možda i ne bude, ali će biti BiH

Kurir 23.11.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, izjavio je da se može desiti da ne bude Dejtonskog sporazuma, ako se ne bude poštovao, ali da će uvek postojati Bosna i Hercegovina. Džaferović je da je naveo da je uvek bio opredeljen za… »

"Jasenovac je logor patnje, života i smrti"

RTV 23.11.2018
ZAGREB - Hrvatski istoričar i univerzitetski profesor, Ivo Goldštajn, koji je ranije ove sedmice promovisao svoju monografiju "Jasenovac", izjavio je ta knjiga nisu brojke, već "istorijat patnje, života i smrti", kao i da petokraka nije isto što i… »

Uginuo poslednji par beloglavih supova u BiH: Sumnja se da su Jablan i Lili otrovani (video)

Kurir 23.11.2018
Omladinski klub "Novi Val" iz Blagaja izvestio je da su uginule dve jedinke beloglavih supova koje su se nalazile u eko-centru u ovom mestu. 22. oktobra prvo se u ovom centru otrovao pas Plenki, koji je u početku pokazivao znakove letargije, ali njegovi… »

Kakvu tajnu krije crni rendž rover: Džip viđen u noći ubistva dvojice sarajevskih policajaca, samo sat pre brutalne…

Kurir 23.11.2018
Prošlo je mesec dana otkako su policajci Adis Šehović i Davor Vujinović brutalno ubijeni hicima iz automatske puške u naselju Alipašino Polje u Sarajevu, dok su patrolirali. Čekaju se rezultati brojnih veštačenja, a u fokus istrage došao je… »

Dete tražilo vaspitačici igračku, a njenoj skandaloznoj reakciji bruji ceo region! Zahtevaju momentalni otkaz! (video)

Alo 23.11.2018
Video snimak iz dečjeg vrtića u Imotskom, na kojoj je zabeleženo kako se vaspitačica služi potpuno neprimerenim rečnikom sablaznula je javnost. Snimak je objavljen na portalu "Slobodna Dalmacija", a na njemu se čuje . Najpre se čuje dečji… »

Dodik: Predsedništvo je jedini izvršno-politički organ, Savet ministara je pomoćno telo

Novi magazin 23.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsedništvo BiH jedini izvršno-politički organ na nivou BiH, a da su sve ostale zajedničke institucije, među kojima i Savet ministara BiH, samo pomoćna tela. "Savet ministara… »

Još jedan skandal u Medicinskoj školi u Zenici: Lažno prijavila druga iz razreda za silovanje

Kurir 23.11.2018
Posle šokantnog slučaja profesora u Medicinskoj školi u Zenici, koji je prijavljen da je jednom učeniku nudio seks, novi skandal dogodio se u ovoj obrazovnoj ustanovi. Učenica trećeg razreda A.S. prijavila je druga iz razreda, A.J, da ju je silovao… »