Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Žestoka šamarčina za govedaricu! Svi članovi Kluba odbornika SDS u skupštini Doboja istupili iz stranke!

Kurir 23.11.2018
Svi odbornici Kluba SDS u Skupštini grada Doboja istupiće iz ovog kluba i delovaće ubuduće kao samostalni odbornici u okviru Nezavisnog kluba i kao deo skupštinske većine. Ovo je jednoglasna odluka odbornika, kojom je SDS izgubio sve pozicije u… »

Makedonija: Od prištinskih mera profitiraju trgovci na štetu građana

Sputnik 23.11.2018
Vlada Makedonije smatra da poreske mere Prištine u odnosu na robu iz centralne Srbije i BiH kratkoročno mogu imati efekta, ali da Makedonija, kao članica CEFTA, ne treba zahvaljujući carinskim barijerama drugih zemalja da vidi priliku za povećanje… »

Preticao kolonu: Lekari se bore za život mladića povređenog u nesreći kod Gradiške

Blic 23.11.2018
Mladić Mladen Doveden (19), koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u četvrtak uveče u Gradiški, nalazi se u teškom stanju i životno je ugrožen, saznaje Srpskainfo. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske rekli su da je on… »

Pravda za gladnu prodavačicu: Hrvatica dobila otkaz zbog dva parčeta pršute, sud papreno kaznio firmu!

Kurir 23.11.2018
Na oduševljenje mnogih Županijski sud u Zagrebu juče je završio slučaj prodavačice koja je 2015. godine dobila otkaz u zadarskom Intersparu jer je pojela dva parčeta pršute, a utvrđeno je da to nije bio dobar razlog za vanredni otkaz. Danas je… »

Šarović: Mere kosovske vlade diskriminatorske, ugrožen SSP

RTS 23.11.2018
Takse od 100 odsto onemogućile su i trgovinu poslodavcima iz BiH, koji na Kosovo izvoze robu u vrednosti preko 80 miliona evra. Ovom merom posebno je pogođena železara, ali i prehrambeni proizvodi. Neki od kamiona sa robom iz Bosne vraćeni su sa… »

Vapaj sa Kosova i metohije: Pozivamo predsednika Vučića da nas spase

Srbija danas 23.11.2018
Gradonačelnik Кosovske Mitrovice je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da spase Srbe ne КiM. On je ponovio da su pripadnici Rosu upali rano jutros u severni deo Кosovske Mitrovice i da je akcija sprovedena na više lokacija. Prema njegovim… »

Srbi na Kosovu u podne izlaze na ulice! Sprema se odgovor "Branićemo našu decu"

Srbija danas 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu. Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak, da ne… »

Pista za NATO u Nikšiću?

Večernje novosti 23.11.2018
Vojna vazduhoplovna luka će najverovatnije iz Golubovaca biti preseljena u Nikšić. Ministarstvo odbrane merka “Kapino polje”. Bošković: Aerodrom i za avijaciju Alijanse. VOJNI aerodrom iz Golubovaca, po svoj prilici, seli se na aerodrom “Kapino… »

Crnogorski advokati ojadili državu: Njih 16 nije platilo porez u vrednosti 2,5 miliona evra

Kurir 23.11.2018
Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici proverava 16 advokata kako bi utvrdilo da li su u svom poslovanju utajili porez. Kako piše Dan, u tužilaštvu sumnjaju da su ti advokati utajom poreza i doprinosa pričinili štetu državnom budžetu u iznosu od… »

Jerinić: Ako Dodik hoće ostavku, podneću je

Večernje novosti 23.11.2018
Boris Jerinić, zamenik ministra odbrane BiH, posle izjave srpskog člana Predsedništva: Nikad nisam radio na štetu RS, ali svoj mandat stavljam na raspolaganje. Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Boris Jerinić kaže da je zvanično stavio… »