Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Crna Gora: Socijalno ugroženim ne može se isključiti struja

Al Jazeera 23.11.2018
Odluka Vlade došla je nakon što je Elektroprivreda vraćena u državno vlasništvo izlaskom italijanske kompanije iz vlasničke strukture. Crnogorska Vlada usvojila je Uredbu o opskrbi ranjivih kupaca električne energije, kojom socijalno ugroženim… »

Zaev zvao Čedu da mu bude savetnik?

Studio B 23.11.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev ponudio je lideru Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću da bude savetnik u makedonskoj vladi za regionalne odnose i evropske integracije, navodi „Blic“. foto printskrin Tanjug „Jovanović nije konačno… »

Donacija vlade RS Doboju: Igralište na poklon

Večernje novosti 23.11.2018
Deo sredstava klirinškog duga BiH namenjena Republici Srpskoj, Vlada RS preusmerila je Doboju za izgradnju i opremanje dečjih i sportskih igrališta. DEO sredstava klirinškog duga BiH namenjena Republici Srpskoj, Vlada RS preusmerila je Doboju za… »

Zatiranje Srba u Hrvatskoj (1): Istorija duga sedam vekova

Vesti online 23.11.2018
U obimnom istraživanju koje pokriva 130 godina i čak tri veka, prof. dr Svetozar Livada, najpoznatiji živi srpski naučnik u Hrvatskoj i jedan od najpriznatijih demografa u svetu, nedavno je objavio knjigu "Biološki slom i nestajanje Srba u Hrvatskoj… »

Mladen Ivanić u bolnici, nije životno ugrožen

Večernje novosti 22.11.2018
Bivši srpski član Predsedništva BIH Mladen Ivanić hospitalizovan je danas zbog vrtoglavice, mučnine i nestabilnosti, ali nije životno ugrožen, rečeno je u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru. Bivši srpski član Predsedništva BIH… »

Krompir u Hrvatskoj poskupeo 46,6 odsto za godinu dana

Večernje novosti 22.11.2018
Prosečne cene poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj porasle su u drugom tromesečju ove godine za 7,4 posto u odnosu na isti period 2017., pri čemu su poskupeli biljni, a pojeftinili stočni proizvodi. Prosečne cene poljoprivrednih proizvoda u… »

Bezbednost dece u rukama treptača: U Banjaluci nije planirano postavljanje 3D pešačkih prelaza

Blic 22.11.2018
Banjaluka se ne planira pridružiti gradovima iz regiona i sveta koji su u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju u blizini pojedinih škola pravili takozvane 3D pešačke prelaze već će se koristiti do sada testiranim metodama upozoravanja… »

Plenković Meronu: Hrvatska nastavlja da procesuira ratne zločine

Večernje novosti 22.11.2018
Hrvatski premijer sastao se sa predsednikom Mehanizma za međunarodne krivične sudove. ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sa predsednikom Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MICT) Teodorom Meronom i preneo mu da Hrvatska… »

Brnabić najavila prijavu zbog kršenja CEFTA-e

Al Jazeera 23.11.2018
Srbija će nastojati pokrenuti postupak pred EU-om po osnovu kršenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će ta zemlja u ponedeljak podnijeti formalnu prijavu protiv Prištine zbog… »

Štrahe: Carine su bezobrazluk, Kosovo da povuče odluku

RTS 23.11.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe oštro je osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu. Takođe je oštro kritikovao javno paljenje srpske robe, što su činili pojedini lokalni političari na Kosovu. Štrahe… »