Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Podignuta optužnica protiv nekadašnjeg pripadnika Belih orlova za ratni zločin na području Gacka

Novi magazin 23.11.2018
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Predraga Lažetića (1965) iz Gacka, koji se tereti za ratne zločine protiv civila bošnjačke nacionalnosti na području te opštine u junu 1992. godine. "Optuženi se tereti da je kao pripadnik paravojne… »

DF, SDP i Naša stranka dogovorili bosanskohercegovački politički blok

Novi magazin 23.11.2018
Predsednici Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše Stranke, Željko Komšić, Nermin Nikšić i Predrag Kojović, dogovorili su danas formiranje zajedničkog političkog bloka koji će delovati kao bosanskohercegovački blok… »

Tuga i očaj: Majke i domaćice prisiljene da se prostituišu, deca se drogiraju sa 13 godina!

Kurir 23.11.2018
Česti posetioci splitskog udruženja "Help" su ljudi s dna društvene lestvice, zavisnici, prostitutke i kriminalci, koji dolaze jer se jedino tu ne osećaju odbačeno, a mogu da uzmu neophodne potrepštine, da se testiraju, edukuju... Bliže se… »

Radovan Višković o budućoj vladi RS: Uvažiću predloge svih partija!

Kurir 23.11.2018
Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković nakon što je održao konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija rekao je da će predlozi svih partija sa kojima je razgovarano biti uvaženi. Naglasio da će prioriteti u radu… »

Orban: Gruevski je naš saveznik, bez njega bi bilo teško zaštititi i mađarsku granicu

RTV 23.11.2018
BUDIMPEŠTA - Predsednik mađarske vlade Viktor Orban je danas izjavio da se saveznicima uvek pruža ruka ako se nađu u nevolji. "Pristalice doseljavanja i kritičari dodele azila bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom se personalno i… »

Taseva: Bekstvo Gruevskog dogovoreno

Vesti online 23.11.2018
"Nije reč o bekstvu, već je bišem premijeru Nikoli Gruevskom, osuđenom za korupciju, omogućeno da napusti Makedoniju", smatra Slađana Taseva, predsednica Transparensi Internešenela u Makedoniji. Ona tvrdi da je reč o dogovorenom scenariju za koji… »

Komplikovana procedura: Kako će se naplaćivati putarina na autoputu “9. januar”

Blic 23.11.2018
Javno preduzeće “Autoputevi RS” i zvanično je saopštilo da od ponedeljka, 26. novembra, počinje naplata putarina na autoputu “9. januar” po pređenom kilometru, odnosno da na snagu stupa zatvoreni sistem naplate. Putarina će biti naplaćivana… »

Horor u dubrovačkoj bolnici: Hirurg povredio pacijentkinju na operaciji, posle 6 dana je umrla u velikim mukama

Kurir 23.11.2018
Lekar iz Dubrovnika se punih šest dana posle operacije nije se brinuo o pacijentkinji kojoj je tokom hirurškog zahvata povređeno tanko crevo iako je došlo do grozne infekcije rane. Prilikom zahvata pacijentkinji je povređeno tanko crevo. Do 14… »

Istraživačka mreža Belingket: Vladimir Popov je pukovnik Mojsejev i krije se u Moskvi

Novi magazin 23.11.2018
Vladimir Nikolajevič Moisejev - pravo je ime agenta ruske obaveštajne službe GRU, optuženog da je pod imenom Vladimir Popov jedan od organizatora pokušaja terorističkih napada u Podgorici 2016. godine. To piše u opširnom istraživanju Belingketa i… »

Pregovori o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo: Ovo su naši partneri, a ne sda

Kurir 23.11.2018
Predsednik stranke Narod i Pravda (NiP), Elmedin Konaković, izjavio je posle sstanka predstavnika šest političkih stranaka u Kantonu Sarajevo (KS) koje formiraju većinu i vlast da od danas počinju razgovori o raspodeli resora. "Imamo sad jedan… »