Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Dodik ispunio obećanje: Ispred kabineta u Sarajevu zastava Republike Srpske (foto)

Telegraf 23.11.2018
Fotografija zastave objavljena je na sajtu Predsedništva BiH. Ispred Kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu istaknuta je zastava Republike Srpske. Dodik je tako ispunio obećanje da će u zgradi… »

Najnovije informacije! Evo šta se trenutno dešava sa uhapšenim Srbima na Kosovu

Srbija danas 23.11.2018
Srbi uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića saslušani su danas pred inspektorima kosovske policije, a sutra će sud odlučivati o njihovom zadržavanju u pritovru. Od četvorice privedenih samo je Marko… »

Slučaj “Državni udar”: Branka Milić iz suda pobegla u ambasadu Srbije u Podgorici

Večernje novosti 23.11.2018
Neočekivani potez Branke Milić, optužene u aferi “Državni udar” u Podgorici. Namerava da ostane u DKP-u do ukidanja pritvora. NAKON što je Viši sud u Podgorici doneo rešenje da se Branki Milić, optuženoj za pokušaj terorizma 16. oktobra… »

Dodik pisao Trampu: 25. novembar nije moj dan državnosti

Vesti online 23.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odgovorio predsedniku SAD Donaldu Trampu, povodom njegove čestitke za Dan državnosti članovima Predsedništva BiH, tako što mu je uputio pismo u kojem mu je objasnio da Dan… »

Sramna presuda generalu JNA u Splitu: Borislav Đukić (70) osuđen na 9 godina zatvora!

Kurir 23.11.2018
SPLIT - Penzionisani genaral JNA Borislav Đukić (70) osuđen je danas u Županijskom sudu u Splitu na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima tokom rata u nekadašnjoj Jugoslaviji. List piše da je srpski general osuđen jer je kao… »

Stravična nesreća u Banjaluci: Toliko se napili da nisu čuli voz, jedan poginuo, drugi sve prespavao

Kurir 23.11.2018
Radnici Železnica Republike Srpske sinoć su se šokirali kada su na koloseku našli mrtvog Milorada Gavranovića, dok je pored njega ležao povređeni Goran Prosan. Jedan od radnika ispričao je kako je telo slučajno pronašao čuvar, koji je krenuo… »

Džihadista uhapšen na sarajevskom aerodromu: Munib Ahmetspahić, saučesnik u napadu na ambasadu SAD u Sarajevu, pripremao…

Kurir 23.11.2018
SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su Muniba Ahmetspahića na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo. On je uhapšen zbog sumnje da je kao pripadnik terorističkih organizacija boravio na ratištu… »

Vučić se obratio naciji povodom dešavanja na Kosovu: Borićemo se i u toj borbi Srbija neće izgubiti

Srbija danas 23.11.2018
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerkom Anom Brnabić i članovima vlade je završen, a predsednik se nakon razgovora obratio medijima. - Za nas je svakako donošenje odluka od strane Prištine kojima se onemogućava trgovina sa KiM… »

"Crna Gora iskren prijatelj svih zemalja regiona"

B92 23.11.2018
Podgorica -- Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković povodom kritika na račun podrške prijema Kosova u Interpol, rekao je da je CG prijatelj svih zemalja regiona. Kritike su izneli srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Srbije… »

Orban o davanju azila Gruevskom

Al Jazeera 23.11.2018
Mađarski premijer rekao je da će ta zemlja pravedno tretirati saradnike kao što je Gruevski. Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski doprinio zaštiti mađarske granice, a da, s druge strane, organizacije… »