Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Tači: Ukloniti sve prepreke dijalogu

RTV 13.02.2019
TIRANA - Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da nikada nije pomislio da bi Priština mogla da dođe u poziciju da se njen odnos sa SAD dovodi u pitanje. On je za Radioteleviziju Albanije, rekao da ne veruje da postoji… »

Francuska firma "Vansi" preuzela beogradski aerodrom na 25 godina

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Francuska kompanija "Vansi erports Srbija" je preuzela je upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i započela koncesiju na 25 godina. Vansi je proslavio početak svog poslovanja u Srbiji na Terminalu 1 beogradskog aerodroma, a… »

Stoltenberg Haradinaju: Bez dozvole Kfora KBS ne može na sever

RTV 13.02.2019
BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. „Imamo Briselski… »

Važno ukidanje taksi, ali Haradinaju se ne može verovati

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute, ali i primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća… »

Zaplena kokaina vrednog 20 miliona dinara

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su u Beogradu više od kilogram kokaina i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga… »

Nedimović: Subvencionisati 60 litara goriva po hektaru

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje. Nedimović je za RTS rekao da će sutra biti razmotreno koji… »

Španija: Uhapšena kriminalna grupa iz Beograda zbog marihuane

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i španske policije uhapšene su četiri osobe iz Beograda, članovi organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za proizvodnju i… »

Glišić: Svi u vrhu stranke su za izbore

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Svi u vrhu SNS su za izbore, jedino je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državne interese stavio iznad stranačkih, izjavio je u intervjuu za "Večernje novosti" Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS. Datum izbora još nije… »

Osuđen zbog pokliča "Tuđman je zločinac", uprkos zabrani ponovio "delo"

RTV 13.02.2019
ZAGREB - Aktivista Zoran Erceg, koji je danas uslovno osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je na ceremoniji otkrivanja spomenika Franji Tuđamanu uzvikivao da je on ratni zločinac, ponovo je danas otišao do spomenika uprkos sudskoj zabrani nakon… »

Neto priliv stranih direktnih investicija 3,2 milijarde evra

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Neto priliv stranih direktnih investicija (SDI) u Srbiju dostigao je 2018. godine 3,2 milijarde evra, čime je premašio očekivanja Narodne banke Srbije. Visok neto priliv SDI je četvrtu godinu zaredom bio više nego dovoljan da pokrije… »