Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

AP Vojvodina dodeljuje 130 miliona dinara za poljoprivredu

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu kroz konkurse za poljočuvarske službe, odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i uklanjanje divljih deponija sa njiva ponudio je podsticaje u ukupnom iznosu od 130 miliona dinara. Bespovratna… »

Prijave na konkurs za nagradu za društveno odgovorne

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Privredna komora Srbije poziva kompanije i organizacije da se do 27. februara prijave na konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje - Đorđe Vajfert za 2018. godinu. Komora dodeljuje priznanje bijenalno sa ciljem… »

Kako do ekonomski isplativog ovčarstva

RTV 13.02.2019
NOVI MILANOVAC - Kada je reč o autohtonim rasama ovaca u Šumadiji se najviše gaji oplemenjena prelazna rasa sjenička ovca - nekadašnja pramenka. Od 4000 umatičenih ovaca oko 500 grla su sjeničke ovce za koje su se stočari u Šumadiji odlučili… »

Preventivnim i prekršajnim merama protiv problema neopravdanih izostanaka

RTV 13.02.2019
SOMBOR - Ukoliko učenik nakupi 25 neopravdanih izostanaka i ako ima 15 izostanaka nakon obaveštenja roditelja od strane škole, škole su u obavezi da prijave roditelja nadležnom Prekršajnom sudu i ustanovi Socijalne zaštite. Problem neopravdanih… »

Bugarska i Srbija intenzivno razvijaju saradnju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Bugarske Radko Vlajkov razgovarali su o bilateralnim odnosima dve države, planovima Srbije u procesu EI, reformama, prilikama u regionu i drugim temema. Nivo bilateralnih odnosa… »

Banatska šara spaja tradicionalno i moderno

RTV 13.02.2019
PANČEVO - U Udruženju "Panonke" iz Pančeva se već godinama trude da ožive tradiciju tkanja, zlatoveza, pustovanja - starih tehnika koje se danas retko koriste. Godinama su istraživale, vredno radile kako bi afirmisale zaboravljenu "Banatsku šaru" i… »

Kvalifikacije za Prvenstvo Vojvodine u karateu

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Međunarodnim memorijalnim turnirom „Igor Anđelković" u svim uzrasnim kategorijama, koji će biti organizovan 16. februara u Bačkom Monoštoru, kreće niz značajnih ovogodišnjih domaćih i međunarodnih takmičenja u okrilju Karate… »

Krajinović bez trenera, Johanson otišao

RTV 13.02.2019
VAŠINGTON - Srpski teniser Filip Krajinović raskinuo je saradnju sa švedskim trenerom Tomasom Johansonom posle samo tri meseca, prenosi američki "Tennis World USA". Kako se navodi, Johanson je posle turnira u Monpeljeu, gde je Krajinović u… »

Trinkijeri: Zvezda apsolutni favorit, ali gledamo prvo Pazar

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri prepustio je Crvenoj zvezdi ulogu favorita na Kupu Radivoja Koraća u Nišu. Košarkaši Partizana otputovali su danas u Niš, gde se dan kasnije kao branioci trofeja sastaju sa Novim Pazarom u… »

Predstavljene e aplikacije za vođenje matičnih knjiga

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Elektronske aplikacije za vođenje matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu, kojima se sa lokalnog prešlo na centralizovani sistem izdavanja dokumenata, od danas se koriste u beogradskim opštinama, a prva dokumenta u opštini Savski venac… »