Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Minhenska bezbednosna konferencija o Kini kao najnovijem igraču na Balkanu

RTV 13.02.2019
MINHEN - Kina je najnoviji igrač u regionalnoj igri moći na Balkanu, a njene aktivnosti bude sumnju u EU da bi Peking mogao da iskoristi svoju ekonomsku snagu zarad političke dobiti, navodi se u izveštaju Minhenske bezbednosne konferencije za ovu… »

Gojković: O izborima će odlučiti interesi Srbije, ne lični

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim parlamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za… »

Pokrajinski parlament o budžetskim ulaganjima i naučno-istraživačkom centru, opozicija bojkotuje

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Skupština Vojvodine danas razmatra više tačaka dnevnog reda koje se odnose na budžetska ulaganja u zdravstvo i osnivanje naučno-istraživačkog centra, a poslanici opozicije, izuzev SRS, bojkotuju sednicu. "Uložićemo milijardu dinara ove… »

Meki: NATO ne vrši pritisak na Srbiju

RTV 13.02.2019
BRISEL - NATO ne vrši pritisak na Srbiju, poštuje njenu vojnu neutralnost i nastaviće to da radi, poručio je danas u Briselu šef Kancelarije NATO-a za evroatlantsko i globalno partnerstvo Džejms Meki. "NATO i Srbija su u stabilnom partnerstvu i… »

Tirana: Uhapšen građanin Kosova pod sumnjom da je terorista

RTV 13.02.2019
TIRANA - U Albaniji je uhapšen F.D. (32) građanin Kosova zbog sumnje da se borio na strani terorističkih grupa, saopštila je danas albanska policija. On je uhapšen na osnovu poternice koju je za njim izdala Kosovska policija, u luci Valona sa lažnim… »

Stefanović sa ambasadrokom Kine o unapređenju saradnje

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kine Čen Bo o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, ali i drugim… »

Održivi regionalni razvoj Srbije je žila kucavica

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Srbija će, kada postane članica EU, na raspolaganju imati višestruko veća sredstva iz strukturnih fondova EU od onih koje trenutno dobija, a za čije korišćenje se mora pripremiti pre ulaska u Uniju, poručila je danas ministarka za… »

Dozvole za gradnju 416 stanova za snage bezbednosti

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju 416 stanova za snage bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu. Reč je o dozvolama za izgradnju četiri zgrade, od kojih dve u Kraljevu, sa po… »

Sudar u Zemunu, povređeno dete i dve žene

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Tri osobe, među kojima i dete, povređene su danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Zemunu. Kako javlja RTS, pozivajući se na Upravu saobraćajne policije, nesreća se dogodila oko devet sati u Ugrinovačkoj ulici. U sudaru dva… »

Preminuo sportski novinar Zoran Redžić

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Novinar sportske redakcije TV Most, Zoran Redžić preminuo je rano jutros posle kraće i teške bolesti u 62 godini života u Beogradu. Zoran Redžić rodjen je 14. Februara 1957. godine u Štrpcu. Radni vek kao sportski novinar započeo je u… »