Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Mej: Nema odlaganja Bregzita, 29. marta napuštamo EU

RTV 13.02.2019
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da njena vlada nije promenila svoj stav i da ne želi da odloži datum Bregzita 29. mart kada bi Velika Britanija trebalo da napusti EU. "Veoma je jasno da je pozicija vlade, od kada smo pokrenuli… »

Đurić sa ambasadorom Koreje

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas ambasadora Republike Koreje Čoe Hjong Čana i informisao ga o položaju srpskog naroda i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Đurić je istakao da je… »

Pripreme za digitalno emitovanje radijskog programa

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Povodom Svetskog dana radija koji se obeležava 13. februara, na inicijativu UNESKO-a, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da za državu Srbiju obeležavanje ovog dana ima poseban… »

USS:Izjava premijerke o iskorenjivanju siromaštva je licemerna

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Udruženi sindikati Srbije (USS) nazvali su tvrdnje premijerke Ane Brnabić da je u Srbiji iskorenjeno ekstremno siromaštvo licemernim i punim prezira prema građanima i poručili predsednici Vlade da je siromaštvo uočljivo i usred Beograda i… »

Državni dug SAD-a na novom rekordu od 22 biliona dolara

RTV 13.02.2019
VAŠINGTON - Državni dug Sjedinjenih Američkih Država prešao je novu granicu dostigavši prvi put više od 22 hiljade milijardi dolara. Dnevni izveštaj Ministarstva finansija, objavljen u utorak, pokazuje da je ukupan javni dug "težak" 22,01 hiljada… »

Automatske kočnice bi trebalo da budu standard i u Srbiji

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Svi novi automobili u zemljama EU od sledeće godine moraće da budu opremljeni uređajima za automatsko usporavanje i kočenje, a Srbija bi, obzirom da pristupa Uniji, trebalo da prati standarde koje prihvataju zemlje članice, smatra Damir… »

Nemci žele novu fabriku u Subotici, ulaganje 65 miliona evra, posao za 500 radnika

RTV 13.02.2019
SUBOTICA - Nemački proizvođač izduvnih sistema za automobilsku industriju Bojsen planira ulaganje 65 miliona evra u izgradnju fabrike u Subotici u kojoj će uposliti više od pet stotina radnika u roku od pet godina. Investicija će biti realizovana u… »

Eros Ramacoti 24. septembra u beogradskoj Štark Areni

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Slavni italijanski pop pevač Eros Ramacoti nastupiće u beogradskoj Štark Areni 24. septembra u okviru svetske turneje koja počinje 17. februara, najavila je danas Sara Đigante iz Charm Music Serbia koja organizuje koncert. Ramacoti je… »

CeSID predlaže mere za bolju izbornu komunikaciju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) predložio je više mera kojima bi se regulisala izborna komunikacija, a između ostalih to su uvođenje obaveznog i sistematskog monitoringa medija, koji bi obavljao REM, uvođenje sankcija za… »

Whitechapel, Soilwork, Booze and Glory i Das Ich stižu na Exit

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Pored već najavljenih Phila Anselma koji će na glavnoj bini uz svoj novi bend The Illegals izvesti set koji se sastoji od pesama Pantere, kao i operske metal dive Tarje Turunen koja stiže na Addiko Fusion binu, na EXIT i Explosive binu… »