Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Gruevski: Albanac Džaferi će na kratko biti predsednik Makedonije

RTV 13.02.2019
BUDIMPEŠTA - Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj kaže da će, zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta, Albanac Taljat Džaferi na kratko biti predsednik Makedonije. Gruevski nije isključio… »

Šta sadrži ugovor o ekstradiciji sa SAD?

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ugovorom o ekstradiciji između Srbije i SAD, o kome bi to kraja nedelje trebalo da se izjasni Narodna skupštine, ne predviđa izručenje ukoliko je reč o političkom krivičnom delu, piše današnja "Politika", koja je imala uvid u tekst… »

Ambasada SAD: Ugovor unapređuje borbu protiv međunarodnog kriminala

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Povodom Ugovora o ekstradiciji između Srbije i SAD, o kojem bi do kraja nedelje trebalo da se izjasni Narodna skupština, oglasila se Ambasada SAD u Beogradu, navodeći da je sporazum unapređen kako bi omogućio Srbiji i SAD bolju borbu protiv… »

Dodik: Savet ministara u narednih mesec dana

RTV 13.02.2019
SARAJEVO/BANJALUKA - Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da očekuje da novi saziv Saveta ministara bude formiran u narednih mesec dana. Govoreći o današnjem sastanku delegacija SDA i HDZ-a, Dodik je za RTRS rekao da su… »

Dačić predstavio izveštaj o radu od maja 2018.

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija… »

Mađarska odoleva pritiscima SAD - ne ruši "Turski tok"

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ekonomski nacionalni interesi i energetska bezbednost odneli su pobedu nad politikom, Mađarska nije podlegla pritiscima iz Amerike koji bi doveli u pitanje izgradnju "Turskog toka" na njihovoj, ali i na teritoriji Srbije. To, u razgovoru za… »

Sutra počinje isplata stipendija

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Isplata prve i druge mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima za školsku 2018/19. godinu počinje u četvrtak 14. februara 2019, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene… »

Studenti medicine pregledaće građane u zabačenim selima

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja pružiće neophodnu podršku projektu u okviru kojeg studenti završnih godina medicine obilaze stanovništvo u najzabačenijim ruralnim opštinama i selima Srbije i tamo obavljaju preventivne zdravstvene preglede građana… »

Meksiko:Pronađene tajne grobnice sa telima 69 osoba

RTV 13.02.2019
MEKSIKO SITI - Vlasti zapadne meksičke države Kolima saopštile su da su u tajnim grobovima pronađena tela još 50 osoba, nedelju dana nakon što je u istoj oblasti pronađeno 19 tela. Kancelarija tužilaštva Kolime navela je da su tela pronađena na… »

Naložene preventivne mere protiv poplava

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Rеpublički štab za vanrеdnе situacijе naložio jе na današnjoj sеdnici svim subjеktima koji učеstvuju u sprovođеnju mеra odbranе od poplava da prеduzmu svе nеophodnе prеvеntivnе i opеrativnе mеrе kako bi sе smanjio… »