Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Karavan kulture govora stigao u Novi Sad

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Karavan kulture govora, koji se realizuje u okviru kampanje „Negujmo srpski jezik", stigao je u Novi Sad. Edukativnu tribinu održali su u punoj sali Kulturne stanice Eđšeg, a najveću pažnju privukao je govor promotera projekta francuskog… »

Počeli radovi na Klisanskom putu, zatvorena jedna traka

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Radovi na Klisanskom putu počeli su juče, i obuhvataju popravku i uređenje bankina. Deo kolovoza, gde se rade popravke biće zatvoren, te će saobraćaj biti usporen, uz naizmenično propuštanje vozila u oba smera. Oštećene bankine… »

Humanitarni koncert subotičkih đaka

RTV 13.02.2019
SUBOTICA - Učenici, nastavnici i pojedini roditelji iz Osnovne škole "Sečenji Ištvan" formirali su orkestar i održali humanitarni koncert za bivšu učenici Leu Geršak i sadašnjeg đaka Damjanu Kiseli koji se bore sa malignim oboljenjima. Pored… »

Festival ljubavi u Novom Sadu

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Proteklih dana Novosađani i njihovi gosti imali su priliku da uživaju u nastupima akustičnih bendova i di džejeva, a do 24. februara učestvovaće i umetnici koji izvode klasičnu muziku, dečiji vokalni sastavi, a biće organizovane i… »

Pozorišna predstava "Til Ojlenšpigel" na Dan zaljubljenih

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - U Novosadskom sutra, na Dan zaljubljenih biće premijerno odigrana predstava "Til Ojlenšpigel" u režiji Tare Manić. Pozorišnim jezikom drama preispituje granice između laži i istine. "Da li se istina sakriva u lažima, početna je ideja… »

Da li je banka Saveta Evrope sa kamatom od samo 1 odsto spas za Vršac?

RTV 13.02.2019
VRŠAC, BEOGRAD - Građani Vršca koje dugo godina muči problem otpadnih voda, i meštani Rakovca sa neuređenom kanalizacionom infrastrukturom, mogu da se nadaju rešavanju ovih pitanja u doglednoj budućnosti, ukoliko se uspešno okončaju dogovori o… »

Martinović: Licemeri bojkotuju rad parlamenta

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - U srpskom parlamentu nema političke krize niti vanrednog stanja jer postoji apsolutna većina koja podržava rad vlade rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović. On je za RTV Vojvodine… »

Niš: Grip je na vrhuncu, maske kao preventiva

RTV 13.02.2019
NIŠ - U Nišu, je do sada umrlo šest osoba, a obolelo više od 3.800 ljudi.To su podaci koji su saopšteni tokom vikenda i poslednji koji su novinarima bili dostupni. Poslednja tri dana Niški klinički centar , prema instrukcijama koje je dobio od… »

Potrebni davaoci sa negativnim RH faktorom

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Institut za transfuziju krvi Srbije, pozvao je građane da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi narednih dana. Iz Vojvođanskog zavoda, navode da za sada postoje dovoljne zalihe dragocene tečnosti, ali podsećaju na to da su novi… »

Srpska umetnica Gala Čaki u Gran Paleu u Parizu

RTV 13.02.2019
PARIZ - Mlada srpska umetnica Gala Čaki, koja je svojim delima već osvojila gradove i galerije širom sveta, učestvuje do 17. februara na prestižnoj grupnoj izložbi u Gran Paleu u Parizu, na poziv Salona nezavisnih. Izložba je otvorena sinoć u… »