Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Kabasti otpad put do deponije

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Smeće po gradu je ono na šta se naši sugrađani često žale, ali uzrok toga smo upravo mi. Zbog toga JKP “Čistoća” apeluje na Novosađane da kućno smeće i sav otpad odlažu isključivo u kontejnere i na taj način pomognu u… »

U Republici Srpskoj zabranjen uvoz mandarina iz Turske zbog pesticida

RTV 13.02.2019
BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 10.400 kilograma mandarina poreklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida. Kako je navedeno, zabrana je doneta tokom redovnog pregleda pošiljke hrane pri uvozu, prenosi RTRS… »

Stigle prve pohvale filmskih kritičara za "Šavove" (VIDEO)

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Novi film Miroslava Terzića, "Šavovi" premijerno je prikazan u ponedeljak, 11. februara, na Berlinskom filmskom festivalu, u sklopu zvanične festivalske selekcije "Panorama", i već su stigle prve pohvale filmskih kritičara, saopštili su… »

Lufthansa tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 evra

RTV 13.02.2019
BERLIN - Nemačka aviokompanija "Lufthansa" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj… »

Komplikovane lozinke najbolja zaštita od sajber pretnji

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Najbolja zaštita od sajber pretnji je redovno ažuriranje softvera i što složenije lozinke, kaže direktor RATEL-a Vladica Tintor. On je za RTS rekao da pre 2016. godine oblast informacione bezbednosti uopšte nije bila regulisana, a da je… »

Humanitarno trčanje za porodicu Dudaš iz Zrenjanina, svako može da otkupi kilometar trke

RTV 13.02.2019
ZRENJANIN - Humanitarno trčanje pod nazivom "Korakom do kuće od srca" za porodicu Dudaš iz Zrenjanina održaće se 24. februara. Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja. Humanitarno trčanje… »

Monografija "Biografija i ekologija loze i vinove loze"

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Povodom predstojećeg Dana svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vina, u svečanoj Sali izdavačke kuće „Prometej" biće održani Dani vina. U okviru programa ove evetkovine, predstvaljena je i monografija "Biografija i ekologija loze i… »

Stav svih srpskih klubova - nećemo u Split!

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Vaterpolo savez Srbije i srpski klubovi uputili su danas dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kome se ističu da iz bezbedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone. VSS i klubovi doneli su odluku… »

Ajaks bez sreće - Real slavio u Amsterdamu, Totenhem nokautirao Borusiju

RTV 13.02.2019
AMSTERDAM - U prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras Ajaks u Amsterdamu sa 2:1 (0:0), dok je Totenhem u Londonu ubedljivo savladao Borusiju iz Dortmunda 3:0 (0:0). Ajaks je protiv trostrukog uzastopnog… »

Šta je Tači obećao NATO-u 2013. godine?

RTV 13.02.2019
BRISEL - Predsednik Kosova Hašim Tači je 2013. godine obećao NATO da Kosovske snage bezbednosti (KSB) neće ići na sever Kosova, bez saglasnosti Kfora i u vezi toga postoji razmena pisama između tadašnjeg premijera Hašima Tačija i bivšeg… »