Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Dnevnik Ane Frank izbačen iz lektire u Hrvatskoj

RTV 13.02.2019
ZAGREB - U Hrvatskoj je objavljen novi spisak školske lektire, a posebno negodovanje izazvalo je izbacivanje "Dnevnika Ane Frank" zbog čega je pokrenuta peticija za njeno vraćanje. Deca, naime, više neće morati da čitaju "Lovca u žitu"… »

Ševarlić nije više član poslaničkog kluba Dveri

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri saopštila je danas da nestranački poslanik Miladin Ševarlić više ne može biti član tog poslaničkog kluba, zato što ne prihvata odluku Predsedništva Pokreta da se napuštaju sve skupštine od… »

Vučić: Putin je, takođe, krenuo da obilazi Rusiju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Zadovoljan sam jer znam koliko sam se borio za bolji život građana Srbije, ali ima još dosta posla i dosta fabrika treba otvoriti za sve one ljude koji nemaju posla, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, sumirajući utiske s početka… »

Makedonija: U nesreći 14 mrtvih, proglašena dvodnevna žalost

RTV 13.02.2019
SKOPLJE - Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba. Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne… »

Iran: Najmanje 20 žrtava samoubilačkog napada

RTV 13.02.2019
TEHERAN - Ministar inostranih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif povezao je današnji samoubilački bombaški napad na elitnu iransku Revolucionarne gardu u zemlji sa sastankom o Bliskom istoku, koji SAD organizuju u Varšavi. Zarif je danas objavio na… »

Mleko će dva puta mesečno na kontrolu u Nacionalnu laboratoriju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Svi proizvođači mleka moraće dva puta mesečno da testiraju svoje proizvode u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić nakon obilaska Direkcija za nacionalne referentne laboratorije. Od danas… »

Beč: Nasred ulice ubio bivšu devojku Srpkinju, pa sebe

RTV 13.02.2019
BEČ - Državljanin Bosne i Hercegovine ubio je sinoć u Beču, nasred ulice, bivšu devojku koja je inače srpskog porekla. Ovo je već osmo ubistvo žena u ovoj godini u Austriji. Prema policiji, motiv zločina je ljubomora, pošto se par rastao i žena… »

Generalni štrajk paralisao Belgiju

RTV 13.02.2019
BRISEL - Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika. Sindikati protestuju protiv limitiranja povećanja plata u vreme… »

Lavrov upozorio Pompea protiv upotrebe sile u Venecueli

RTV 13.02.2019
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara da je Rusija protiv svake upotrebe sile u Venecueli, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Lavrov je Pompeu u telefonskom razgovoru rekao da je… »

Amandmani bez obrazloženja

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o predloženom zakonu o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom i osnovnom vaspitanju i obrazovanju, a predstavnici vladajuće koalicije nisu se javljali da obrazlože najveći broj podnetih… »