Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Da li ste branili Ustav kada je proglašena nezavisnost?

RTS 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da pitanje razgraničenja Srbije i Kosova nije nova ideja i da je o njoj predsednik Aleksandar Vučić govorio još pre godinu dana – i to, kako kaže – javno, a ne "po ćoškovima ili tajnim… »

Direktor "Železnica" posle isteka mandata podneo ostavku

RTS 20.02.2019
Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju. Stojčiću je istekao mandat 17. januara. U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je potvrđeno da je Stojčić podneo ostavku… »

Skot: Srbija na pogrešnoj strani istorije

RTS 20.02.2019
Ambasador SAD Kajl Skot komentarisao je poziciju zvaničnog Beograda po pitanju trenutne političke krize u Venecueli i naveo da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50… »

Uhapšeni zbog sumnje da su voće uvezeno iz Grčke prodavali u Rusiji kao srpsko

RTS 20.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na… »

Putin predstavio hiperzvučnu raketu "cirkon"

RTS 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je nove tipove naoružanja, a najveću pažnju poklonio je hiperzvučnoj raketi "cirkon", koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova. Vladimir Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini rekao da je… »

Od danas proizvodi sa KiM u centralnoj Srbiji

RTS 20.02.2019
Proizvodi srpskih privrednika sa Kosova i Metohije od danas se organizovano plasiraju na tržište centralne Srbije. Državna firma "Metohija" otkupljivaće njihove proizvode i sklapati ugovore sa veletrgovinskim lancima. Prvi rafovi sa robom sa Kosmeta… »

Tači: Ako nemamo sporazum, imaćemo rizik od destabilizacije

RTS 20.02.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je dijalog za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom neizbežan i da postoji rizik od destabilizacije regiona ako sporazum ne bude postignut ove godine. "Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove godine… »

Vučić: EU dodatno da utiče na Prištinu

RTS 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom delegacije EU, ambasadorom Semom Fabricijem, kojem je preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i… »

Poginuo rudar u Resavici

RTS 20.02.2019
Rudar Mile Škorić (52) poginuo je sinoć u rudniku uglja Resavica. Do nesreće je došlo oko 22.30 minuta u 4. bloku rudnika "Resavica" kada se na rudara urušila veća količina uglja. Ekipe spasilaca izvukle su beživotno telo nesrećnog rudara. U… »

Zaplena oružja kod Zrenjanina, uhapšen muškarac

RTS 20.02.2019
Z. P. (1958) iz okoline Zrenjanina, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa, u pomoćnoj prostoriji Z. P… »