Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

Suđenje Darku Tasiću u Prizrenu, svedočiće i britanski novinar

RTS 20.02.2019
Pred većem Osnovnog suda u Prizrenu, kojim je predsedavao sudija Artan Sejrani, okončano je saslušanje albanskog meštanina Male Kruše kod Prizrena, kojeg je predložilo Specijalno tužilaštvo Kosova u postupku protiv Darka Tasića, optuženog da je… »

Amnesti: U Venecueli ubijaju i hapse one koji su protiv Madura

RTS 20.02.2019
Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešnal", čije je sedište u Londonu, tvrdi da su snage bezbednosti Venecuele ubile nekoliko osoba i uhapsile stotine ljudi u okviru kampanje kažnjavanja onih koji su protestovali protiv predsednika… »

Dodik: Srpska nije Karadžićev projekat

RTS 20.02.2019
Bakir Izetbegović mora da uvažava Srbe i Republiku Srpsku ukoliko želi da Srbi uvažavaju njega i njegov narod, poručuje Milorad Dodik. Kaže da bez Republike Srpske nema BiH, dok Srpske ima bez BiH. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik… »

Kosovo proverava makedonsko brašno

RTS 20.02.2019
Kosovske vlasti proveravaju da li je brašno uvezeno iz Severne Makedonije poreklom iz Srbije, javlja skopski Kanal 5. Iz Makedonije je na Kosovo u poslednja dva meseca 2018. godine izvezeno više od 2.000 tona brašna, u odnosu na svega tridesetak tona u… »

Mej posle sastanka sa Junkerom: Postigli smo napredak

RTS 20.02.2019
Nakon sastanka u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da je postignut napredak po pitanju "čvrste granice" između Severne i Republike Irske, koji koči sporazum o Bregzitu. Tereza Mej… »

SAD: Putinove izjave su propaganda

RTS 20.02.2019
Sjedinjene Države su kao propagandu ocenile navode predsednika Rusije Vladimira Putina da će Moskva ispratiti svako novo postavljanje američkih nuklearnih raketa u blizini Rusije. SAD smatraju da je to propaganda koja za cilj ima da preusmeri pažnju… »

Rasinski okrug: Prekvalifikacijom do posla

RTS 20.02.2019
Iako se na evidenciji kruševačke filijale NSZ nalazi oko 22.200 osoba iz Rasinskog okruga, procena je da kvalifikovanih radnika nema dovoljno. Za potrebe privrede, aktivnim merama zapošljavanja, realizovana su dva programa - obuka za tržište rada i… »

Novi drvoredi niču u Nišu

RTS 20.02.2019
Grad Niš je, u okviru Programa za zaštitu životne sredine, izdvojio 25 miliona dinara za rekonstrukciju drvoreda. Na dve lokacije u gradu otklanjaju se trula stabla, a počela je i sadnja novih. Nova stabla se sade u Svetosavskoj i u Vardarskoj ulici… »

Sremska Mitrovica dobija mobilne panele za zaštitu od poplava

RTS 20.02.2019
Sremska Mitrovica, prva na reci Savi a treća u zemlji, za odbranu od visokih voda koristiće mobilne panele. Raspisan je tender Svetske banke, a radiće se zaštita gradskog keja u dužini nešto većoj od jednog kilometra. Projekat vrednosti oko milion… »

Vranje: Očekuje se da glumci na svojoj sceni zaigraju u oktobru

RTS 20.02.2019
Zgrada pozorišta „Bora Stanković” u Vranju koja je izgorela u podmetnutom požaru jula 2012. godine, rekonstruiše se već pet godina sa prekidima. Pri kraju je druga faza obnove, a potpisan je i ugovor za treću fazu, odnosno opremanje… »