Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

PSG traži ostavku Lončara

RTS 20.02.2019
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je hitnu ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog "brutalnog ugrožavanja bolesnika i korišćenja teško bolesne dece u svrhu političke promocije Aleksandra Vučića". U saopštenju se podseća da je u… »

Kineske vlasti zabranile ulazak turistima na Tibet

RTS 20.02.2019
Kina je zabranila pristup Tibetu za strane turiste zbog predstojećeg obeležavanja godišnjica koje preispituju legitimitet kineske vladavine nad ovom himalajskom regijom. Turističke agencije su saopštile da će ulazak na Tibet stranim turistima biti… »

Agencija za borbu protiv korupcije: Vučić nije prekršio zakon

RTS 20.02.2019
Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", saoštila je Agencija, povodom prijave koja je podneta toj instituciji. "Kako se u konkretnoj situaciji… »

Stefanović: Od početka krize u Srbiji registrovano više od milion migranata

RTS 20.02.2019
Od početka migrantske krize do danas na teritoriji Srbije registrovano je više od milion migranata, poručio je u Istanbulu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Naša država je reagovala odgovorno trudeći se da očuva bezbednost naših… »

Dodik pitao Izetbegovića da li je ozbiljan sa inicijativom o promeni imena RS

RTS 20.02.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedeljak, Bakira Izetbegovića upitao u vezi sa incijativom o promeni imena Republike Srpske. "Nismo nešto o tome… »

Srpska narko–banda u Beču osuđena na 75 godina robije

RTS 20.02.2019
Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko–bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika. Jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne preterane s ciljem da se uputi… »

Vremenska prognoza - 21. februar

RTS 20.02.2019
Tokom dana suvo, ali uveče se očekuje jače naoblačenje s kišom, najpre na severu zemlje. Ujutru do 5, tokom dana do 15 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ) 20.02.2019. Sreda: Malo do umereno… »

Otkriven gepek dupke pun termostata za bojlere

RTS 20.02.2019
Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Gradina, u gepeku jednog automobila zaplenili gotovo 2.000 termostata za bojlere, saopštila je danas Uprava carine. Prekršaj je otkriven u utorak, 19. februara, kada je na red za kontrolu… »

Spaseni skijaši iz lavine u Švajcarskoj, jedan podlegao povredama

RTS 20.02.2019
Tridesetčetvorogodišnji Francuz podlegao je povredama posle lavine koja se juče obrušila na švajcarsko skijalište Kran-Montana. On je bio jedan od četvoro povređenih koji su bili izvučeni iz snega. U akciji spasavanja bilo je angažovano više od… »

Smene i ostavke u zdravstvu Vojvodine

RTS 20.02.2019
Petar Slankamenac podneo je ostavku na mesto direktora Kliničkog centra Vojvodine, dok je Jadranka Jovanović Privrdoski razrešena dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Pokrajinska vlada je na današnjoj… »